Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το βράδυ, τα εγκαίνια του "10ου Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας"

Με τον πλέον λαμπρό τρόπο, όπως αρμόζει στην εκδήλωση, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (12/8) το βράδυ, τα εγκαίνια του "10ου Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας" που διοργανώνουν ο Δήμος Κισάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων μέχρι την Κυριακή 20 Αυγούστου, στο χώρο Φεστιβάλ, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο στην πόλη της Κισάμου.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενώ την κορδέλα των εγκαινίων που σήμανε και την έναρξη του Φεστιβάλ έκοψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου, κατά την ομιλία του, τόνισε:

Το "10ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας" είναι πλέον θεσμός για την περιοχή μας και όχι μόνο, από το 2008, οπότε και ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια. Ο κόσμος έχει τη δυνατότητα αφενός να απολαύσει τα προϊόντα της περιοχής μας, αφετέρου να διασκεδάσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα γίνονται στις 9 μέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ. Απαιτείται η συμμετοχή των "ντόπιων" και όχι μόνο, επιχειρήσεων, ο αριθμός των οποίων έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια. Αν δεν συνεισφέρουν οι επιχειρηματίες της Κισάμου, δεν θα έρθουν και τα οφέλη που ζητούν και επιθυμούν. Χρειάζεται διαρκής συνεργασία των επιχειρήσεων, με τους θεσμούς και τους φορείς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Εμείς ως Δήμος Κισσάμου και ως Κοινωφελής Επιχείρηση κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε να στηρίξουμε το Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για τη φετινή συνδιοργάνωση.  

Υπενθυμίζεται ότι έχουν στηθεί 42 "περίπτερα" στο χώρο Φεστιβάλ, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου, που λειτουργούν 18.30 - 23.30, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.