Η Φαιστός εμπνέει ξανά το National Geographic με το ντοκιμαντέρ «Λαβύρινθος δίχως μίτο».

H πρώτη φορά που το National Geographic, μία από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές και επιστημονικές, μη κερδοσκοπικές, οργανώσεις παγκοσμίως, ασχολήθηκε με τη Φαιστό ήταν με το ντοκιμαντέρ-σειρά «Ancient X-Files» που αναφερόταν στο Δίσκο της Φαιστού.

Τώρα, το National Geographic επανέρχεται μ' ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό ντοκιμαντέρ, αυτή τη φορά για τη Μινωική Λαβύρινθο.

Το ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ «Λαβύρινθος δίχως μίτο» έχει ως επίκεντρο το Καστέλι, που βρίσκεται στην Κρήτη και το δήμο Φαιστού, ενώ βασικός πρωταγωνιστής του είναι ο γεωγράφος καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Νίκολας Χόουαρθ.

Ο καθηγητής επιθυμεί να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε σχέση με την Μινωική Λαβύρινθο στο δήμο Φαιστού, ως φόρο τιμής στους ανθρώπους που βοήθησαν στα γυρίσματα, αλλά και συνέβαλαν με μαρτυρίες και την εμπειρία τους στην ορθή τοποθέτηση ερευνητικών ζητημάτων.

Ο καθηγητής Νίκολας Χόουαρθ αναμένεται μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ να είναι 'οικοδεσπότης' μιας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας συζήτησης γύρω από τις ερευνητικές ανακαλύψεις του, τις απόψεις του, αλλά και την πολιτισμική σπουδαιότητα της περιοχής.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το Σάββατο  στις 11.00 το πρωί στο Πολύκεντρο Μοιρών.