Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών (κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης) στην Μύκονο.

Συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Π.Γ.Δ.Μ, ενώ κατασχέθηκαν 21 γραμμάρια κοκαΐνης και 69,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 17.045- ευρώ, 1.440 δολαρίων ΗΠΑ, 1.295 δολαρίων Αυστραλίας, 100 δηναρίων Π.Γ.Δ.Μ. και 5 δολαρίων Καναδά προερχόμενα από τις πωλήσεις των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της ίδιας Διεύθυνσης, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών (κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης), στη νήσο Μύκονο.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 13-8-2017 στη Μύκονο, πέντε (5) άτομα, μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 31, 34, 39 και 51 ετών και ένας 29χρονος υπήκοος Π.Γ.Δ.Μ.

Στο πλαίσιο ειδικής δράσης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών σε σημεία παραθερισμού της νησιωτικής Χώρας και συγκεκριμένα στην νήσο Μύκονο καθώς και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργίας ατομικού “προφίλ” ( profiling ), επετεύχθη ο εντοπισμός των ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Έπειτα από έρευνες σε οικίες στην Μύκονο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -21- γραμμαρίων
 Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -69,2- γραμμαρίων
 Μία (1) ζυγαριά ακριβείας
 Μία (1) σιδερογροθιά
 Πλήθος νάιλον αυτοσχέδιων συσκευασιών, κατάλληλων για την τυποποίηση των ναρκωτικών
 Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των -17.045- ευρώ, -1.440- δολαρίων ΗΠΑ, -1.295- δολαρίων Αυστραλίας, -100- δηναρίων Π.Γ.Δ.Μ. και -5- δολαρίων Καναδά προερχόμενων από τις πωλήσεις των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

 

thetoc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook