Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Τον «Φουρτουνάτο» του μεγάλου ποιητή Μ.Α. Φόσκολου, που συμπληρώνονται φέτος 420 χρόνια από τη γέννηση του, παρουσιάζει το θέατρο των «VIVI» σε Ηράκλειο και Ιεράπετρα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων Ηρακλείου και Ιεράπετρας. Οι δυο παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες θα δοθούν στο Ηράκλειο την Παρασκευή 18 Αυγούστου στη «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:15 και στην Ιεράπετρα την Παρασκευή 25 Αυγούστου στο «Οθωμανικό Τέμενος» την ίδια ώρα.

Για το θεατρικό έργο ο «ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΣ» που ανεβαίνει με βάση την φιλολογική έκδοση του ΄Αλφρεντ Βίνσεν, Ηράκλειο 1980, αναφέρθηκαν σήμερα στη Περιφέρεια ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και ο σκηνοθέτης Τηλέμαχος Μουδατσάκις. 

«Με ιδιαίτερη χαρά η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει την παράσταση του θεάτρου των ViVi ο «Φορτουνάτος» μια  Κρητική κωμωδία του 17ου αιώνα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της Ευρωπαϊκής  κωμωδίας της αντίστοιχης περιόδου. Ένα ξεχωριστό  έργο δημιουργημένο στον κρουστό δεκαπεντασύλλαβο στίχο, που χαρακτηρίζεται ως ένα μνημειώδες κείμενο της Κρητικής λογοτεχνίας. Προσκαλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει τις παραστάσεις σε Ηράκλειο και Ιεράπετρα με ελεύθερη είσοδο, επισημαίνοντας, ότι, πάντα οι καλλιτεχνικές δουλειές του Τηλέμαχου Μουδατσάκι διαπνέονται από ποιότητα-προσφορά στον πολιτισμό του νησιού», ανέφερε για το θεατρικό έργο ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φασουλάκης.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης Τηλέμαχος Μουδατσάκις: «Πρόκειται για ένα μνημειώδες έργο, από τα σημαντικότερα του νεοελληνικού, γραμματολογικού πολιτισμού. Συμπίπτει φέτος να συμπληρώνονται 420 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου αυτού ποιητή. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης για την συνεργασία, τους δήμους Ηρακλείου και Ιεράπετρας, για τις παραστάσεις τις οποίες στηρίζουν. Το σημαντικό στο έργο αυτό, σε ότι αφορά τον δραματολογικό  πολιτισμό είναι ότι, είναι γραμμένο στο μνημειώδες στίχο τον δεκαπεντασύλλαβο Κρητικό στίχο. Το καίριο είναι ότι, ο στίχος αυτός αποτελεί την «φόρμα» που διοχετεύεται το αίσθημα το ορμητικό, το αίσθημα της Κρητικής ψυχής. Ο «Φορτουνάτος»,  Κρητική κωμωδία του 17ου αιώνα , έχει όλα τα χαρακτηριστικά της Ευρωπαϊκής  κωμωδίας της αντίστοιχης εποχής. Προσκαλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει δωρεάν τις παραστάσεις μας».

Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Μουδατσάκις-Μουσική: Ηφαιστίων Βαξεβανέρης-Ηθοποιοί: Θανάσης Πατριαρχέας , Αλέξανδρος Ψυχράμης , Βασίλης Σαμαριτάκης , ΖανόΝτάνιας , Φωτεινή Παπαδάκη , Στέλλα Σειραγάκη , ΑργυρώΤζιρίτα , Κλεάνθης Βαρσαμούλης.