Βαρύτατες  ευθύνες σε εκείνους που «κωφεύουν» και δεν έχουν προωθήσει την δημιουργία του κυκλικού κόμβου στον δρόμο – καρμανιόλα μπροστά από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Με νωπό ακόμη το αίμα των δύο νέων ανθρώπων που σκοτώθηκαν νωρίς το πρωί στον δρόμο των Κουνουπιδιανών, μπροστά από το Πολυτεχνείο Κρήτης, οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για τον συγκεκριμένο δρόμο προκαλούν πολλά ερωτηματικά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το  Πολυτεχνείο Κρήτης για το τραγικό περιστατικό, αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά, πως το ίδρυμα έχει  εκπονήσει και υποβάλλει την πολιτεία, πλήρη μελέτη για την δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου, ανάλογου με εκείνων που έγιναν στον δρόμο προς  το αεροδρόμιο Χανίων και οι οποίοι αποδείχθηκαν σωτήριοι.

Μάλιστα έχει προσφερθεί και η σχετική έκταση γης από το Πολυτεχνείο «για διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή δημόσιου χώρου στάθμευσης, στον οποίο θα συγκεντρώνονται και όλες οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τους φοιτητές και τους περίοικους, όπως τα ΑΤΜ των τραπεζών, οι πωλητές εισιτηρίων και η στάση του λεωφορείου. Επιπλέον, στην  εμπεριστατωμένη πρόταση του Ιδρύματος προβλέπεται και η διευκόλυνση εισόδου των οχημάτων στο παρακείμενο κτίριο του κολυμβητηρίου».

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος  του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, Σταύρος Πολέντας, ο οποίος σε δήλωσή του, ουσιαστικά, καταγγέλλει όλους όσοι κωφεύουν και δεν προωθούν την συγκεκριμένη μελέτη.

Να σημειωθεί πως το ίδιο θέμα καυτηρίασε και στο κείμενο – παρέμβασή του, ο πρώην διευθυντής της ΕΛΠΑ Κρήτης Γιάννης Λιονάκης, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:

«Συγνώμη που δεν κάναμε εκεί ένα κυκλικό ,να ανακόπτεται η ταχύτητα ,και πήγαμε και το κάναμε στο ΒΟΑΚ στα ..Μάλλια.

Συγνώμη που δεν βάλαμε κανένα φανάρι,ενώ βάζαμε στη γέφυρα της Παπαναστασιου ας πουμε ..και έχουμε διάβαση πεζών στον Άι Γιώργη τον Σεληνάρη!»

Επίσης από τον Δήμαρχο Χανίων σε δήλωσή του έγινε αναφορά στο θέμα του κόμβου, αλλά και σε μια προσπάθεια που είχε γίνει για τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook