Ολοκληρώθηκαν για φέτος οι κατασκηνώσεις των μελών του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χανίων.

Φέτος οι μικροί μας φίλοι έζησαν και απόλαυσαν την φιλοξενία  στην πανέμορφο δασάκι του Λευκοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο.  

Οι κατασκηνώσεις φέτος χωρίστηκαν σε 2 περιόδους. Στην πρώτη που έλαβε χώρα από 6-16 Ιουλίου, συμμετείχαν συνολικά 40 παιδιά ηλικίας 11 εως 14 ετών και 10 ενήλικες συνοδοί από τα συστήματα ː 2η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Χανίων, 5η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Ρέθυμνου και 8 Ομάδα Αεροπροσκόπων Χανίων. Στην δεύτερη  περίοδο που πραγματοποιήθηκε από τις 16 ως τις 22 Ιουλίου συμμετείχαν 37 παιδιά ηλικίας 7 εως 11 ετών και 14 ενήλικες συνοδοί  από τα συστήματα: 2η Αγέλη Ναυτοπροσκοπων Χανιών και 2η Αγέλη Ναυτοπροσκόπων Ρέθυμνου.

Οι δραστηριότητες κατά την διάρκεια της κατασκήνωσης ήταν πολύ πλούσιες. Τα παιδιά εξερεύνησαν την γύρω περιοχή, κολύμπησαν στην παραλία του Τσούτσουρου αλλά και επισκέφτηκαν το ιστορικό χωριό Βιτσιλιά. Επίσης στα πλαίσια της προσφοράς οι Πρόσκοποι κατασκεύασαν ξύλινες ταμπέλες με πυρογράφο για τη σηματοδότηση και καταγραφή μέρους της πεζοπορικής διαδρομής «Μικρή Επισκοπή -Μηλιαριση-Βιτσιλια-Λευκοχωρι». Ακόμα πραγματοποιήθηκε από τον Αντώνη Μαργαρίτη, εκπαιδευτικό και ερασιτέχνη Αστρονόμο  αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπιο καθώς και πεζοπορία και εκπαιδευτική δράση για το περιβάλλον υπό το συντονισμό του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκοχωρίου.

Στην καλοκαιρινή τους δράση οι Πρόσκοποι ήρθαν σε επαφή με τη  φύση, εμπλούτισαν την προσκοπική τους τεχνική, έμαθαν καινούρια πράγματα, μα πάνω από όλα έπαιξαν και διασκέδασαν όλοι μαζί κλείνοντας ωραία την προσκοπική χρονιά και ξεκινώντας δυναμικά την επόμενη. 

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκοχωρίου ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να λειτουργήσει ομαλά αυτή η κατασκήνωση. Επίσης η κατασκήνωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των υποστηρικτών/χορηγών μας. Ετσι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα Σουπερ Μάρκετ SYNKA, την ΑΝΕΚ, την ΚΡΕΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑΚΗΣ ΑΕ, την Α. ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, τους ΜΥΛΟΥΣ ΚΡΗΤΗΣ, τον ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ ΜΑΛΑΔΑΚΗ, τα αλλαντικά ΛΟΥΓΙΑΚΗΣ καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος μας για την ουσιαστική βοήθεια τους.

Οι εγγραφές για την νέα χρονιά θα ξεκινήσουν από αρχές Σεπτέμβρη και οι συγκεντρώσεις των τμημάτων μας το πρώτο Σάββατο του Οκτώβρη. Για πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές αλλά και τις δραστηριότητες των τμημάτων μας για την χρονιά που έρχεται μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ 6937561620 (Αλκης Μπακαρός- Αρχηγός Συστήματος) ή μέσω email στο [email protected]. Επίσης μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook