Διεξαγωγή των 5ων Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος στο Καβούσι Ιεράπετρας, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 στις 9:30 το πρωί.

Η σπάνια ομορφιά του άγριου τοπίου της περιοχής των αρχαίων καλντεριμιών , των φαραγγιών , δασών κτλ καθιστούν τον αγώνα έναν από το πιο ξεχωριστούς αγώνες τρεξίματος που διεξάγεται όχι μόνο στο νησί μας αλλά γενικότερα. 

Οι αιτήσεις συμμετοχών θα ξεκινήσουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.oykritis.gr την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και θα είναι ανοιχτές μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2017 το βράδυ. 

Περισσότερες  λεπτομέρειες και διαγράμματα διαδρομών, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες των αγώνων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, και θα αναρτηθούν στον ιστόποπο του αγώνα oykritis.gr καθώς και στο Μέσα Μαζικής Δικτύωσης. 

Οι Αγώνες – Διαδρομές

1. Ορεινός αγώνας 21 χλμ D±1300 μ 

2. Ορεινός αγώνας   10 χλμ D±420 μ 

3. Μαθητών Γυμνασίου 2,5 χλμ 

4. Μαθητών Δημοτικού 500 μ.

Σε πανέμορφα τοπία του ορεινού όγκου της περιοχής πραγματοποιείται για 5η χρονιά ο αγώνας των 21 χλμ (θετικής/αρνητικής υψομετρικής ±1300 μ. 60% μονοπάτι). Προσοχή από φέτος καταργείται ο μικρός αγώνας των 6 χλμ   και θα γίνεται  ο ορεινός αγώνας των 10 χλμ (θετικής/αρνητικής υψομετρικής ±420 μ. 70% μονοπάτι). Ο αγώνας των 10 χλμ διατρέχει την πανέμορφη κοιλάδα της Αύγου σε παλιά μονοπάτια που πρόσφατα καθαρίστηκαν και έγιναν προσπελάσιμα μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης!  Επίσης θα διεξαχθεί ο καθιερωμένος αγώνας «Δρόμος Αρχαίας Ελιάς 2,5 χιλ.» για μαθητές Γυμνασίου και 500 μέτρα για μαθητές δημοτικού.

Οι αθλητές θα γνωρίσουν το μοναδικό φαράγγι Μέσωνα και Χαυγά, το πανέμορφο  πευκόδασος της Θρυπτής, την καταπράσινη περιοχή της Αύγου και θα μπορούν να απολαύσουν την απέραντη θέα του κόλπου του Μεραμπέλλου και του Κρητικού πελάγους με το άρωμα των βοτάνων της περιοχής να τους συνοδεύουν σε όλη την διαδρομή.

Ο τόπος

Το Καβούσι είναι το αρχαιότερο χωρίο της Κρήτης με διαρκή και αδιάλειπτη κατοίκηση 7000 χρόνων! Χτισμένο στους πρόποδες του σημαντικού ορεινού όγκου της Ανατολικής Κρήτης «Θρυπτή», σε υψόμετρο 120 μέτρων, δεσπόζει στο κέντρο του νομού Λασιθίου.

Οι αθλητές που θα τρέξουν θα έχουν την δυνατότητα να δουν την Αρχαία  Μινωική Ελιά Καβουσίου (5.000 χρόνων) του Ιερού Άλσους της περιοχής, που περικλείεται από τους αρχαίους οικισμούς «Ακρόπολη Αζοριά», “Βρόντος”, “Πλάι του Κάστρου”.

Διοργανωτές

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου Ιεράπετρας και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου και η Επιτροπή Διεξαγωγής Αγώνα εύχεται στους φίλους αθλητές καλό υπόλοιπο καλοκαίρι και καλούς αγώνες και σας περιμένουμε να συναντηθούμε 29 Οκτωβρίου στον τόπο μας.

Κατηγορίες – Έπαθλα

 Οι κατηγορίες για τον αγώνα των 21 χλμ  θα είναι ως εξής :

1) Γενικής κατάταξης Ανδρών

2) Γενικής κατάταξης Γυναικών

3) Ανδρών 18-39

4) Γυναικών 18-39

5) Βετεράνων ανδρών 40-49

6) Βετεράνων γυναικών 40-49

7) Βετεράνων ανδρών 50-59

8 ) Βετεράνων γυναικών 50 άνω

9) Βετεράνων ανδρών 60 άνω 

Οι κατηγορίες για τον αγώνα των 10 χλμ  θα είναι ως εξής :

1) Γενικής κατάταξης Ανδρών

2) Γενικής κατάταξης Γυναικών

Οι κατηγορίες για τους αγώνες των μαθητών 2,5 χλμ & 500 μ. θα είναι :

1) Γενικής κατάταξης Αγοριών

2) Γενικής κατάταξης Κοριτσιών

Οι τρείς πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν Κύπελλο . Όλοι οι συμμετέχοντες στον μεγάλο αγώνα θα λάβουν τεχνικό T-shirt και βαρύτιμο μετάλλιο. Στον μικρό αγώνα βαμβακερό T-shirt και μετάλλιο.

Μεταφορά

Θα ναυλωθεί λεωφορείο για την δωρεάν  μεταφορά από και προς Ηράκλειο την μέρα του αγώνα. Η αίτηση για την χρήση του λεωφορείου γίνεται μέσα από τις ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής.

Φιλοξενία

Μετά το τέλος των αγώνων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου  θα προσφέρει το παραδοσιακό γεύμα όπως κάθε χρονιά σε κάθε συμμετέχοντα & συνοδό. 

Εθελοντές

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας που είναι πάντα κοντά μας : Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης , Ερυθρός Σταυρός και Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας και τους Εθελοντές Διασώστες Ιεράπετρας Κρήτης (ΕΔΙΚ). 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook