Οι δράστες ήταν ζωσμένοι  με εκρηκτικά – Τραυμάτισαν με το αυτοκίνητό τους έξι πολίτες – Τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε – Συνδέεται με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη με δεκατρία θύματα.

Νέα τρομοκρατική επίθεση, η δεύτερη μέσα σε λίγες ώρες στην Καταλονία μετά την επίθεση με τους 13 νεκρούς στη Βαρκελώνη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην κωμόπολη Καμπρίλς, νότια της Βαρκελώνης. 

Σύμφωνα με το Associated Press που επικαλείται πηγές της αστυνομίας πέντε άνδρες που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο επιτέθηκαν σε πεζούς τραυματίζοντας έξι πολίτες. Ακολουθησε μάχη με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της οποίας τέσσερις από τους δράστες έπεσαν νεκροί ενώ ο πέμπτος υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα από τα τραύματά του. Κατά την «μάχη» που ακολούθησε τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Η αστυνομία προειδοποίησε ότι μια ομάδα πυροτεχνουργών θα προχωρήσει σε αρκετές ελεγχόμενες εκρήξεις στην Καμπρίλς, καθώς οι πέντε τρομοκράτες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά.

 

Οι καταλανικές υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών είπαν σε ανάρτηση στο Twitter ότι οι κάτοικοι του Καμπρίλς θα πρέπει να “μείνουν σπίτι και ασφαλείς”.

Το Καμπρίλς είναι μια παραθαλάσσια πόλη, κοντά στην Ταραγόνα, περίπου 100 χλμ. νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους η επιχείρηση της αστυνομίας και η αποτροπή τρομοκρατικής ενέργειας συνδέεται άμεσα με την επίθεση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Βαρκελώνη και είχε ως αποτέλεσμα 13 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και περισσότερα από 100 να τραυματιστούν.

Αρκετοί μάρτυρες στο Καμπρίλς μίλησαν για πολλούς πυροβολισμούς, ενώ η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν τέσσερα θύματα. Παράλληλα ακόμη ένα άτομο από τους υπόπτους τραυματίστηκε σοβαρά.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook