Δύο σημαντικές ομιλίες στις 22 Αυγούστου στο Κολυμπάρι και στις 25 Αυγούστου στο ΚΑΜ με ελεύθερη είσοδο.

Στο πλαίσιο του «6ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Νέα Σύνορα της Φυσικής» (6th International Conference on New Frontiers in Physics, ICNFP 2017), το οποίο πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, πρόκειται να γίνουν οι παρακάτω δύο σημαντικές δημόσιες επιστημονικές ομιλίες:

• Στις 22 Αυγούστου 2017 και ώρα 19.30, θα γίνει δημόσια ομιλία στην ΟΑΚ, στα αγγλικά, από τον Καθηγητή κ. John Ellis (King’s College, Λονδίνο), στον οποίο έχει απονεμηθεί, μεταξύ άλλων, το μετάλλιο και βραβείο Paul Dirac (2005). Τίτλος της ομιλίας του: “What are we? Where do we come from? Where are we going?”.

• Στις 25 Αυγούστου 2017 και ώρα 21.00, με τη συν-διοργάνωση του ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, στο χώρο του ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ/Μεγάλο Αρσενάλι, ομιλία στην ελληνική γλώσσα, από τον κ. Ιωάννη Ηλιόπουλο, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο École Normale Supérieure του Παρισίου της Γαλλίας και Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος είναι, μεταξύ των άλλων διακρίσεών του και κάτοχος του βραβείου Sakurai (1987). Τίτλος της ομιλίας: «Η γένεση της μάζας στο αρχέγονο σύμπαν». 

Της ομιλίας θα προηγηθεί κοντσέρτο κλασικής μουσικής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.