Ο Απόστολος Παπαστάμος ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, της κατηγορίας εφήβων, που θα γίνει στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ.

Ο νεαρός κολυμβητής του ΝΟ Χανίων θα ολοκληρώσει μία σεζόν γεμάτη διακρίσεις με τη συμμετοχή στη σπουδαία αυτή διοργάνωση την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει ως τη μεγαλύτερη που θα έχει συμμετάσχει.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του ΝΟΧ στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρει τα εξής:

Ο Απόστολος Παπαστάμος ολοκλήρωσε την προετοιμασία του εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης, κατηγορίας εφήβων, στο οποίο θα λάβει μέρος αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τετάρτη 23 Αυγούστου στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που αναμένεται να βιώσει ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, ο οποίος ολοκληρώνει την σεζόν φέτος έχοντας πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα με το… κερασάκι στην τούρτα να είναι αυτή η συμμετοχή του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, την οποία κέρδισε χάρη στις εξαιρετικές του επιδόσεις στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Νετάνια του Ισραήλ.

«Είναι μια μεγάλη διοργάνωση, μάλλον η μεγαλύτερη που θα έχω συμμετάσχει μέχρι τώρα», σημειώνει στις δηλώσεις του ο Παπαστάμος, ο οποίος μίλησε στο πλαίσιο των τελευταίων προπονήσεων που πραγματοποίησε στο Κολυμβητήριο Χανίων.

«Θα είναι σίγουρα μία διαφορετική εμπειρία από τις άλλες», τονίζει, «γιατί θα δούμε αθλητές από άλλες ηπείρους και αυτό είναι κάτι που είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί. Ο ανταγωνισμός θα είναι διαφορετικός και οι αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου. Στόχος μας είναι να κολυμπήσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην 8άδα, δηλαδή στον τελικό και αν γίνεται να συμμετάσχουμε στον τελικό. Από εκεί και πέρα, είναι τέλος της σεζόν, έχουμε πετύχει τους στόχους μας και ό,τι κι αν έρθει θα είμαστε ευχαριστημένοι με μια καλή κούρσα», σημειώνει ο κολυμβητής του ΝΟΧ.

Από την άλλη, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις από τον προπονητή του, Κώστα Τζιλιβάκη, ο οποίος τονίζει τα εξής: «Σίγουρα, η συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μια μεγάλη εμπειρία. Για τον Απόστολο, αυτό θα είναι το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα και ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλα. Φέτος είναι οι τρίτοι μεγάλοι αγώνες που λαμβάνει μέρος μετά το πανευρωπαϊκό και το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων. Τις τελευταίες 20 μέρες πραγματοποιήσαμε προετοιμασία και θα δούμε πώς θα μας βγει. Η αλήθεια είναι ότι ο Απόστολος ετοιμάζεται περισσότερο για τα 400μ. μικτή. Δεν έχουμε δει ακόμα τις Start List για να έχουμε εικόνα για το ποιοι κολυμβητές θα αγωνιστούν και σε ποιο επίπεδο θα κολυμπήσουν και όταν την έχουμε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Αυτό που περιμένουμε είναι μια επίδοση κοντά στους χρόνους μας, οπότε και θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι», καταλήγει ο Κώστας Τζιλιβάκης.

Σημειώνεται ότι ο Παπαστάμος, τον οποίο στο πλαίσιο της τελευταίας του προπόνησης στα Χανιά βρέθηκε στο Κολυμβητήριο για να του ευχηθεί καλή επιτυχία η Πρόεδρος του Ν.Ο. Χανίων, Χαρά Πράπα-Μυλωνάκη, θα κολυμπήσει στα 200 και 400μ. μικτή και στα 200μ. ύπτιο.

Η αναχώρηση του Παπαστάμου από τα Χανιά είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, την Κυριακή θα «πετάξει» από Αθήνα για Σικάγο μέσω Λονδίνου και από εκεί για την Ιντιανάπολη.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook