Αναφέρθηκαν στη ζωή του που είχε πολλά να δώσει

Το Σάββατο 19 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ιερούργησε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων τελώντας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη του μακαριστού Επισκόπου κυρού Ειρηναίου Τσουρουνάκη.

Για τον μακαριστό Επίσκοπο πρώτος ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφέροντας πως η ζωή του μπορεί να δώσει πάρα πολύ μηνύματα και παραδείγματα σε όλους εμάς. Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και όλοι εμείς να γίνουμε συνεχιστές της παρακαταθήκης που μας άφησε.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ο κ. Νικόλαος Τσουρουνάκης ανιψιός του μακαριστού έλαβε το λόγο και μίλησε για την πολυσχιδή προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχου, παραδίδοντας  στα χέρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, στο τέλος της ομιλίας του την επισκοπική ράβδο του μακαριστού, ώστε να τοποθετηθεί στο κειμηλιαρχείο της Μονής.

Κεντρικός ομιλητής ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη βιωτή και έργο του κυρού Ειρηναίου Τσουρουνάκη, ήταν ο Άρχοντας του Οικουμενικού Θρόνου και καθηγητής του Γκρατς κ. Γρηγόριος Λαρετζάκης, ο οποίος ανέγνωσε την ομιλία που είχε γράψει ο Άρχοντας του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρος Παπαδερός και ο οποίος δεν κατάφερε να παραστή για λόγους υγείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook