Προφεστιβαλική εκδήλωση στο Καστέλι Κισσάμου στις 22/8 στην  Πλατεία Τζανακάκη (Μουσείο)

Το 43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή συνεχίζει το ταξίδι του στο Νομό Χανίων με επόμενο προορισμό το Καστέλι Κισσάμου με σύνθημα: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, το μέλλον δεν θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς».

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο αφού η εργατική τάξη κατάφερε να οικοδομήσει την δικιά της κοινωνία και να πάρει την εξουσία στα χέρια της. Αυτό το τεράστιο επίτευγμα κατόρθωσε να κάνει το 1917 ο Ρώσικος λαός με μπροστάρηδες τους Κομμουνιστές και το Κόμμα των μπολσεβίκων. Να οικοδομήσει δηλαδή την πρώτη σοσιαλιστική κοινωνία που κοινωνικοποίησε τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, εξάλειψε την ανεργία, κατάφερε να φτάσει σε μηδενικά επίπεδα τον αναλφαβητισμό. 
Τα 100 χρόνια αυτού του κοσμοϊστορικού γεγονότος τιμά φέτος η ΚΝΕ στο πλαίσιο και της φεστιβαλικής της δραστηριότητας. Ειδικά φέτος με αφορμή το 43ο Φεστιβάλ επιλέγουμε να αναδείξουμε ότι το ξεπερασμένο  σύστημα που ζούμε αφήνει ανικανοποίητες μια σειρά λαϊκές ανάγκες. Η ιστορία της Οκτωβριανής επανάστασης, η πρώτη σοσιαλιστική κοινωνία που οικοδόμησε η ανθρωπότητα έδειξε ότι είναι εφικτό να φτιαχτεί μια κοινωνία που η παιδεία ,η υγεία, η εργασία, η δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό και στον αθλητισμό δεν θα είναι πολυτέλεια για λίγους αλλά δικαίωμα για όλους. 
Μέσα από τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις στην Κίσσαμο επιδιώκουμε να αναδείξουμε  την ανάγκη της νεολαίας για δωρεάν άθληση μακριά από επιχειρήσεις, χορηγούς, ντόπινγκ, βία, ρατσισμό, ναρκωτικά. Θέλουμε να αποτελέσει αρχή ώστε να διαμορφωθεί μέσα στη νεολαία, στο λαό, στους μαζικούς φορείς , ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό στο σχολείο, στο σωματείο, στη γειτονιά. 
Η Τ.Ο Χανίων καλεί τον λαό και την νεολαία της Κισσάμου να ακούσουν από πρώτο χέρι τις θέσεις του ΚΚΕ, να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, του μεγαλύτερου πολιτικού-πολιτιστικού γεγονότος που εδώ και 43 χρόνια ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.
Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα κάνει στάση στο Καστέλι  στις 22/8 ,πριν το κεντρικό Φεστιβάλ στα Χανιά, που θα διεξαχθεί στις 8-9 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.  

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
• Παρουσίαση συλλογικής ερευνητικής  εργασίας στα πλαίσια του 4ου πανελλαδικού διαγωνισμού της ΚΝΕ από μαθητές με θέματα:
 Ναρκωτικά: Είναι ελευθερία να ψάχνεις την φυγή; (1ο Γυμνάσιο, ΕΠΑΛ Κισσάμου)
 Aθλητικό Ρεπορτάζ με θέμα : «Αθλητισμός: Πολυτέλεια για λίγους ή δικαίωμα για   όλους; (ΓΕΛ Κισσάμου)
• Πολιτική ομιλία από τον Δημητρη Δανιά, μέλος του Τ.Σ  Χανίων
• Μεγάλο Κρητικό γλέντι με τους:
Γιώργο Μπατουδάκη (λύρα), Διονύση Μπατουδάκη (λαούτο) και  Στέφανο Μπατουδάκη (λαούτο).
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook