Ανακοίνωση με αφορμή το “ευχαριστώ” του πρωθυπουργού στους πυροσβέστες εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

“Κύριοι βουλευτές της κυβέρνησης, του νομού μας.

Σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών στην χώρα μας και την καταστροφή του δασικού μας πλούτου, τις περιουσίες και τις ζωές των πολιτών μας, το Εργατ/κό Κέντρο εκφράζει την συμπαράστασή του και είναι δίπλα στους συναδέλφους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.). συμβασιούχους, πενταετείς, τριετείς, και μόνιμους πυροσβέστες.

Μέσω ασυρμάτου ο κύριος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους συναδέλφους για την αυτοθυσία τους και τον ηρωισμό τους. Κύριε πρωθυπουργέ και κύριοι βουλευτές της κυβέρνησης το ευχαριστώ δεν αρκεί να το λες αλλά και να το εννοείς.

Εδώ και τόσα χρόνια η Ομοσπονδία ΠΟΠΥΣΥΠ, με προτάσεις, σε συζητήσεις με υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης, σας έχει αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι πυροσβέστες, σας έχει προτείνει λύσεις χωρίς κόστος, αλλά εσείς κωφεύετε με συνέπεια το κόστος να είναι μεγάλο για τον έλληνα πολίτη.

Ακούστε επιτέλους και τους εκπρόσωπους των εργαζομένων, την ομοσπονδία ΠΟΠΥΣΥΠ που τόσα χρόνια προσπαθεί με αγώνες, με συζητήσεις, με προτάσεις, που όλοι σας θεωρείτε σωστές και δίκαιες αλλά ως εκεί. Νεν μεν αλλά.

Επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης, οργανωθείτε, συντονιστείτε και δώστε λύση στα προβλήματα.

Αφήστε τους συμβασιούχους πυροσβέστες να κάνουν αυτό που ξέρουν με την πολύχρονη εμπειρία τους. Τους χρησιμοποιείτε πέντε μήνες τον χρόνο στο Π.Σ. με τον υπέρογκο μισθό των 600 & 700 ευρώ μετά τους πετάτε ένα ξεροκόμματο για 3 μήνες του ΟΑΕΔ  και μετά για τον υπόλοιπο χρόνο στα αζήτητα. Έλεος κύριοι της κυβέρνησης δεν υπάρχει σεβασμός;

  • Ένταξη του επαγγέλματος στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά.

Κύριε πρωθυπουργέ, κύριε υπουργέ, κύριοι βουλευτές αν ο πυροσβέστης δεν δικαιούται το επικίνδυνο και ανθυγιεινό τότε ποια άλλη κατηγορία εργαζομένων το δικαιούται; Θυμηθείτε πόσους νεκρούς και πόσους τραυματίες και κάτω από ποιες συνθήκες δουλεύουν οι πυροσβέστες.

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία 12 μήνες το χρόνο για τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
  • Μονιμοποίηση των πενταετών και τριετών πυροσβεστών με πλήρη καθήκοντα.
  • Άμεση χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας

Αφήστε κύριοι της κυβέρνησης το Πυροσβεστικό Σώμα να κάνει την δουλειά του ενιαίο και όχι με 4-5 κατηγορίες εργαζομένων επειδή σας βολεύει πολιτικά.

Κύριε πρωθυπουργέ, κύριε υπουργέ κύριοι βουλευτές δεν θέλουμε ευχαριστώ γιατί αυτή είναι η δουλειά μας, αυτή είναι η οικογένεια μας, αυτές είναι οι περιουσίες μας.

Αφήστε μας να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και που  γνωρίζουμε καλά”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook