Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 στην υπαίθρια σκακιέρα πίσω από το παλιό δημαρχείο στις 17.30. 

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΚΥΡΒΕΙΑ 2017»  θα πραγματοποιηθεΊ ανοικτό τουρνουά σκακιού απο το Τμήμα Σκάκι του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας  την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 στην υπαίθρια σκακιέρα πίσω από το παλιό δημαρχείο στις 17.30. Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν όσες σκακίστριες και σκακιστές το επιθυμούν, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν σκακιστικό δελτίο.

Ώρα προσέλευσης στις 17.00 στον χώρο της υπαίθριας σκακιέρας

Το σύστημα των αγώνων θα είναι ελβετικό πέντε (5) η επτά (7) γύρων, ανάλογα τον αριθμό συμμετοχών με χρόνο σκέψης  μισή ώρα για όλη την παρτίδα,  χρόνο που θα κρατάει η διαιτησία και σε περίπτωση που δεν θα έχει ολοκληρωθεί η παρτίδα μετά το πέρας του χρόνου θα τοποθετηθεί αναλογικό χρονόμετρο με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για κάθε παίκτη.

Τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας θα είναι τα εξής:

α) βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων (εφόσον όλοι έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους), β) Buchholz median, γ) Buchholz cut-1, δ)Sonneborn-Berger και ε) περισσότερες νίκες με τα μαύρα.

Κύπελλα θα απονεμηθούν στον (1)νικητή και (1) γυναίκα του τουρνουά και  μετάλλια στον δεύτερο και τρίτο νικητή της γενικής κατάταξης  ενώ θα απονεμηθούν και  μετάλλια στις κατηγορίες

κακατηγορία σκακιστών-σκακιστριών ηλικίας κάτω 18 ετών

κακατηγορία σκακιστών-σκακιστριών ηλικίας κάτω 14 ετών

κακατηγορία σκακιστών-σκακιστριών ηλικίας κάτω 12 ετών

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν έπαινοι συμμετοχής

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Οι δηλώσεις συμμετοχής των σκακιστών θα πρέπει να πραγματοποιηθούν το αργότερο έως το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:00 .

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον δάσκαλου του Τμήματος Σκακι του ΝΠΔΔ  ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας, κ. Γιώργο Κασσαπάκη στο τηλ. 6932901284 ή στο email [email protected]

Η  συμμετοχή είναι δωρεάν