Οι δικαστικοί λειτουργοί, προχώρησαν στην αποφυλάκιση του άλλοτε ισχυρού άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» κρίνοντας πως έπειτα από 15 μήνες παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν είναι ύποπτος φυγής, ενώ έκριναν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας

Αποφυλακίστηκε με διάταξη του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Ν. Τσιρώνη, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης. Η

Η αποφυλάκιση του Αν. Μαρτίνη αποφασίστηκε με για λόγους υγείας, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως. Ανακριτής και εισαγγελέας, έθεσαν ωστόσο, στον Ανδρέα Μαρτίνη τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνισης του δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, προχώρησαν στην αποφυλάκιση του άλλοτε ισχυρού άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» κρίνοντας πως έπειτα από 15 μήνες παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν είναι ύποπτος φυγής. Επίσης, έκριναν πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» εμφανίστηκε καταβεβλημένος ενώ φέρεται να προσκόμισε στις δικαστικές αρχές επίσημα έγγραφα που πιστοποιούν πως έχει αναπηρία άνω του 75%.     

Ο Αν. Μαρτίνης είχε υποβάλει τη σχετική αίτησή του, μέσω του συνηγόρου του Θ. Μαντά, στις 31 Ιουλίου, αμέσως μετά την συμπληρωματική του απολογία για τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατά τη διάρκεια αυτής της απολογίας, ο κατηγορούμενος έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχές.

Τώρα, στην αίτηση που υπέβαλλε περί αποφυλάκισης,  επικαλούνταν αυτά ακριβώς τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει καθώς και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει προφυλακιστεί δύο φορές. Την πρώτη φορά για υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και την δεύτερη για απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν». Η τελευταία αυτή υπόθεση αφορά στα δωρεάν νοσήλια γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ κ.α με αποτέλεσμα το «Ερρίκος Ντυνάν» να υποστεί ζημία ύψους 1,75 εκατ. ευρώ.

Για τα εκατομμύρια με τα οποία του καταλογίζεται πως είχε δωροδοκηθεί από την εταιρία Hospitalia International για την επιλογή της, το 1998, σε προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, είχε υποστηρίξει πως τα χρήματα ήταν νόμιμα και προέρχονταν από περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Να σημειωθεί τέλος, πως τον περασμένο Ιούνιο ο Αν. Μαρτίνης είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, όπου κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνα για σχέδιο «ξεπουλήματος του «Ερρίκος Ντυνάν». 

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες μάλιστα διερευνώνται από την εισαγγελία Διαφθοράς και η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα έχει σταλεί στη Βουλή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook