Δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου κ. Άγγελου Μαθιουδάκη για τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη:

«Ο φόρος αίματος στους δρόμους είναι ένα μαρτύριο χωρίς τέλος για την Κρήτη. 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του χρόνου σε τροχαία δυστυχήματα, μια «γενοκτονία» που αφορά κυρίως νέους ανθρώπους.

Εγκαταλειμμένο στην τύχη του έχει αφεθεί το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, το οποίο αποτελεί μία από τις αιτίες που χάνονται ανθρώπινες ζωές αλλά δεν είναι αυτή η κύρια αιτία που θρηνούμε θύματα στο βωμό της ασφάλτου.
Η οδηγική συμπεριφορά και η παιδεία μας είναι αυτή που εγκαταλείψαμε στην τύχη της. Απροσεξία, επιπολαιότητα, βιασύνη, αφηρημάδα, έπαρση, επιθετική οδήγηση. Αντίθετα από τους κανόνες της ασφαλούς οδήγησης αλλά και της ευγένειας, αντίθετα από την έννοια κάθε στοιχειώδους λογικής,  βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο ζωές, τη δική μας και των συνανθρώπων μας, καθώς θεωρούμε την οδηγική παραβατικότητα «εθνικό αναφαίρετο δικαίωμα». 
Επειδή η λέξη αυτοκριτική είναι σπάνια στο λεξιλόγιο του Έλληνα (και Κρητικού) οδηγού και η νοοτροπία μας διαιωνίζεται καθώς διαχέεται και στα παιδιά μας, είναι επιτέλους καιρός να αντιληφθούμε ότι πρέπει προστατεύσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε αυτό που αποτελεί τη μεγαλύτερη αξία για τον άνθρωπο, την ίδια τη ζωή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook