Την έλλειψη υγειονομικού σταθμού στο αεροδρόμιο Χανίων  καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Ένα περιστατικό από το οποίο θα μπορούσαν να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές συνέβη  σήμερα το πρωί στα Χανιά.

Η διοίκηση του αεροδρομίου Χανίων της Fraport, ζήτησε από το ΕΚΑΒ να σταλούν δύο ασθενοφόρα προκειμένου να παραλάβουν δύο διαφορετικά περιστατικά επιβατών που ασθένησαν στην διάρκεια των πτήσεων.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χανίων Αντώνης Κιοππές, σε ερώτηση του διαβιβαστή του ΕΚΑΒ για το αν υπάρχει κάποιος γιατρός στο αεροδρόμιο για να επιληφθεί των ασθενών μέχρι την άφιξη των ασθενοφόρων, η απάντηση της διοίκησης ήταν αρνητική!

Να συνυπολογισθεί πως σήμερα για ολόκληρο το Νομό Χανίων υπάρχουν διαθέσιμα τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ εκ των οποίων τα δύο κλήθηκαν να πάνε στο αεροδρόμιο.

«Τι θα γινόταν  εάν συνέβαινε κάποιο σοβαρό τροχαίο:» αναρωτήθηκε μιλώντας στο Flashnews.gr ο κ.Κιοππές, τονίζοντας  αυτό που έχει επισημανθεί πολλές φορές :

«Είναι δυνατόν να μην υπάρχει σε λειτουργία στο αεροδρόμιο ένας υγειονομικός σταθμός με γιατρό για να μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου:»

Να σημειωθεί πως πρόσφατα,  στις 6 Αυγούστου, το Flashnews.gr είχε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο με αφορμή περιστατικό που συνέβη κατά την αναχώρηση πτήσης τσάρτερ.

Και όπως φαίνεται για κάποιους δεν «ιδρώνει το αυτί τους».

Για την…ιστορία να αναφερθεί πως το ένα περιστατικό αφορούσε σε ελαφρύ αναπνευστικό πρόβλημα μιας επιβάτιδας και το άλλο σε καρδιακό επεισόδιο ενός επιβάτη. Και οι δύο διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook