Με όλα τα διαθέσιμα μέσα και το προσωπικό των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου, συνεχίζονται και τον Αύγουστο οι στοχευμένες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής σε ολόκληρο τον Δήμο Ηρακλείου.

Τόσο σε κεντρικά σημεία, όσο και περιφερειακά της πόλης αλλά και στους οικισμούς, τα συνεργεία καθαρίζουν, αποψιλώνουν και αποκαθιστούν χώρους που έχουν συγκεντρωθεί μπάζα και απορρίμματα, κλαδεύουν, συντηρούν και περιποιούνται χώρους πρασίνου, πάρκα, σχολεία και νηπιαγωγεία, επισκευάζουν αρδευτικά συστήματα, κ.α.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι, είναι αυτό των παράνομων, αυτοσχέδιων χωματερών. Ελεύθερων χώρων, δημόσιων ή ιδιωτικών, στους οποίους ασυνείδητοι αποθέτουν απορρίμματα, μπάζα, οικοδομικά υλικά, έπιπλα, στρώματα και ό,τι άλλο φανταστεί κανείς. Η δημοτική αρχή απευθύνει για μια ακόμα φορά έκκληση προς τους δημότες που έχουν τέτοια υλικά να μην τα απορρίπτουν οπουδήποτε, αλλά να καλούν την αρμόδια υπηρεσία στο τηλέφωνο 2813409621, να ενημερώνουν για τα ογκώδη αντικείμενα ούτως – ώστε να κανονίζεται η αποκομιδή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η απόθεση απορριμμάτων και μπάζων σε μη κατάλληλους χώρους επιφέρει πρόστιμο από την νομοθεσία, ενώ οι παρεμβάσεις καθαρισμού σε ιδιωτικούς χώρους από τις δημοτικές υπηρεσίες, χρεώνονται στον ιδιοκτήτη του εκάστοτε οικοπέδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook