Πολίτες ανάρτησαν μαύρα πανό με μηνύματα προς τους οδηγούς για να σέβονται τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας - Προειδοποίηση για δυναμικές αντιδράσεις 

Με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών που διέρχονται από τον δρόμο – καρμανιόλα των Κουνουπιδιανών και με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία με τους δύο νεκρούς, την 20χρονη Στέλλα και τον 19χρονο Γιάννη, στα κάγκελα του Πολυτεχνείου Κρήτης, αναρτήθηκαν μαύρα πανό με κείμενα που απευθύνονται κυρίως στους οδηγούς.

Την πρωτοβουλία είχε η κα Μαρίνα Παπαμανωλιουδάκη, η οποία μιλώντας στο Flashnews.gr , επεσήμανε πως στόχος αυτής της ενέργειας είναι να βλέπουν τα πανό οι διερχόμενοι οδηγοί και να κόβουν την ταχύτητα των οχημάτων.

«Εάν οι οδηγοί τηρούσαν το όριο που ορίζεται για την συγκεκριμένη περιοχή, δεν θα υπήρχε πρόβλημα» ανέφερε η κα Παπαμανωλιουδάκη, τονίζοντας πως για να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τα πανό τοποθετήθηκαν στο πιο πλατύ σημείο του δρόμου, εκεί που απέναντι από το Πολυτεχνείο δεν υπάρχει πεζοδρόμιο.

Άλλωστε όπως έχει αναφερθεί, εάν υπήρχε πεζοδρόμιο είναι πιθανό να μην είχαν σκοτωθεί οι δύο νέοι, ενώ και από τον Δήμο Χανίων έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια (που έχει την αρμοδιότητα), να προχωρήσει άμεσα το θέμα κατασκευής του πεζοδρομίου στο συγκεκριμένο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι άμεσα θα προχωρήσει η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών (έως ότου γίνουν οι ενέργειες για κυκλικό κόμβο), ενώ τόσο η κα Παπαμανωλιουδάκη αλλά και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, τονίζουν πως εάν δεν έχει γίνει κάτι μέχρι την έναρξη της νέας ακαδημαικής χρονιάς, τότε θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook