Για το πρόγραμμα συνεργασίας ΙNTERREG ADRION 2014-2020.

Στην Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη  24-8-2017 η επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων  υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων  κ Απόστολου Βουλγαράκη με αφορμή την  έγκριση Διασυνοριακής πρότασης στο πρόγραμμα συνεργασίας ΙNTERREG ADRION 2014-2020.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συμμετείχε ως εταίρος σε  πρόταση στον άξονα προτεραιότητας 1 : Kαινοτομία και έξυπνη Περιφέρεια με ειδικό στόχο 1.1: «Υποστήριξη της ανάπτυξης ενός περιφερειακού συστήματος προώθησης της καινοτομίας  για την περιοχή των χωρών της Αδριατικής – Ιουνίου». Συμμετέχουν το Ε.Β.Ε.Χανίων ως επικεφαλής εταίρος, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Ελληνοιταλικό Επιμελητηρίο, η Σλοβενία, η Ιταλία, η Αλβανία, η Σερβία και η Κροατία.

Σκοπός  του προγράμματος είναι η  προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο , μέσα από την ανάπτυξη δεσμών και συνεργιών μεταξύ των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων των ερευνητικών ιδρυμάτων και των πανεπιστήμιων με απώτερο στόχο  την προώθηση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης των αγροδιατροφικών προϊόντων και επιχειρήσεων της Κρήτης. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook