Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 στις 9 το βράδυ - Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου

«Το Μεγάλο μας τσίρκο» της εθελοντικής θεατρικής ομάδας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μετά τη μεγάλη αποδοχή και επιτυχία του έργου που παρουσιάστηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Μινώα-Πεδιάδας σε δήμους του νησιού το Καλοκαίρι του 2016 ξαναπαρουσιάζεται, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 στις 9 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι 40 εθελοντές ταλαντούχοι ερασιτέχνες ηθοποιοί και χορευτές που εντυπωσιάζουν σαν επαγγελματίες επί σκηνής.

Η σκηνοθέτης του θεατρικού έργου Ευαγγελία Μαρκοπούλου αναφερόμενη στο έργο «Το Μεγάλο μας τσίρκο» που ανέβασαν το 1973 Καζάκος – Καρέζη επισημαίνει: «Η ομάδα είναι ερασιτεχνική είναι άνθρωποι που δουλεύουν, είναι άνθρωποι που είναι άνεργοι, φοιτητές, καθηγητές, καφετζήδες, καθημερινοί άνθρωποι, της διπλανής πόρτας. Το αποτέλεσμα, όπως μας λέει και ο κόσμος, είναι καλύτερο και από επαγγελματικό».

Πάνω στη σκηνή βρίσκονται 50 άτομα, ο θίασος είναι 20 άτομα, μουσικοί και τραγουδιστές, με «ζωντανό» θέατρο σκιών και την συμμετοχή του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ομίλου «ΕΡΦΑΛΗΣ». 

Η δημοτική θεατρική ομάδα «Δρώντες επί Σκηνής» προσκαλεί τον κόσμο να παρακολουθήσει την ανανεωμένη-εμπλουτισμένη  ιστορική μουσικο-θεατρική παράσταση που βασίζεται στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης θα παρουσιαστούν αποσπάσματα του αυθεντικού έργου που δεν είχαν παρουσιαστεί πέρυσι, ενώ με την βοήθεια νέων ταλαντούχων μουσικών και χορευτών η φετινή παρουσίαση θα έχει μια ξεχωριστή οπτική.