Η αμερικανική οικονομία είναι \”ανθεκτική\”, δήλωσε σήμερα ο κινέζος αντιπρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στη διάρκεια ενός στρογγυλού τραπεζιού ανάμεσα σε κινέζους και αμερικανούς επιχειρηματίες, στο οποίο παρευρέθη επίσης ο αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πεκίνο.

Στη διάρκεια αυτού του στρογγυλού τραπεζιού, στο οποίο παρακάθησαν δημοσιογράφοι, ο Σι, ο οποίος είναι ο πιθανός μελλοντικός πρόεδρος της Κίνας, πρόσθεσε, όπως δημοσιεύει η express.gr, ότι \”οι ΗΠΑ και η Κίνα δεν πρέπει να πολιτικοποιούν τα εμπορικά ζητήματα\”.

Η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα εξαρτάται από την ποιότητα των σινοαμερικανικών σχέσεων, είχε υπογραμμίσει την προηγουμένη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έφτασε στο Πεκίνο για να απαντήσει στις επικρίσεις για τη δημοσιονομική πολιτική της Ουάσινγκτον.

Το Πεκίνο είχε διατυπώσει πολυάριθμες εποικρίσεις αναφορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την τελευταία στιγμή, στις 2 Αυγούστου, ανάμεσα στο Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους.

Η Κίνα είχε καταγγείλει την \”εξάρτηση (των ΗΠΑ) από το χρέος\” και είχε καλέσει την Ουάσινγκτον να πάψει να ζει υπεράνω των δυνατοτήτων της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook