Λεπτό προς λεπτό κατέγραψε ληστεία με λεία 1,9 εκατ. ευρώ σε κοσμήματα το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του καταστήματος στο ανατολικό Λονδίνο. 

Οι τρεις θρασύτατοι ληστές μπήκαν μέσα στο κατάστημα Joyalukkas στο Φόρεστ Γκέιτ  στις 10 Ιουλίου, αφού πρώτα γκρέμισαν μέρος του τοίχου με βαριές και λοστούς. 

Στη συνέχεια, όπως φαίνεται και στο βίντεο, άρχισαν να γεμίζουν τις τσάντες τους με χρυσά και διαμαντένια κολιέ, βραχιόλια, μενταγιόν και πανάκριβα σκουλαρίκια. Η διαδικασία αυτή κράτησε τρεις ολόκληρες ώρες, από τις 3πμ τα ξημερώματα έως τις 6:40πμ. 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο και ζητά από τους περίοικους να επικοινωνήσουν μαζί τους εάν άκουσαν τίποτα το βράδυ της ληστείας.  

Και οι τρεις ληστές είχαν φροντίσει να φορούν γάντια ενώ στο βίντεο φαίνεται ότι ένας εξ αυτών φορούσε φούτερ με κουκούλα για να μην φαίνεται το πρόσωπό του. 

«Ηταν μια καλοσχεδιασμένη και θρασύτατη ληστεία κοσμηματοπωλείου κατά τη διάρκεια της οποίας εκλάπησαν πράγματα συνολικής αξίας 1,9 εκατ. ευρώ» δήλωσε ο ντετέκτιβ Άντι Πάλετ, και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ότι πήρε στους δράστες περίπου 20 λεπτά για να σκάψουν την τρύπα και έπρεπε να έκαναν φασαρία. Ζητάμε από όλους όσους άκουσαν ή είδαν κάτι ύποπτο να επικοινωνήσουν μαζί μας». 

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι ληστές διέφυγαν πηδώντας πάνω από έναν τοίχο πίσω από το κατάστημα. Μέχρι στιγμής η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμία σύλληψη. 
Το  Joyalukkas, ένα εκ των πολλών που φιλοξενούνται στο Φόρεστ Γκέιτ, είναι υποκατάστημα διεθνούς αλυσίδας κοσμηματοπωλείων. 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, «πρέσβειρά» του κοσμηματοπωλείου είναι η ηθοποιός του Μπόλιγουντ Κατζόλ Ντέγκαν. Φέρεται, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, να έχει πάνω από 10 εκατ. πελάτες από όλο τον κόσμο. 

 

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook