Ο Δήμος Σφακίων, θέλει να ευχαριστήσει την ζωγράφο Γεωργία  Καντουνατάκη που για 9 μέρες έκθεσε τα έργα της στο ιστορικό κάστρο του Φραγκοκαστέλλου. 

Η έκθεση ζωγραφικής της με θέμα «Ταξίδια» φιλοξενήθηκε από τις 4 έως και στις 12 Αυγούστου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου. 

Η Σφακιανή καλλιτέχνης εμπνευσμένη από τη θάλασσα, κόσμησε και το Δημαρχείο Σφακίων όπου δώρισε δύο από τα έργα της ζωγραφισμένα πάνω σε ξύλο, το ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ και την τριήρης των Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ακολουθεί το ευχαριστήριο της κ. Καντουνατάκη: 

Πάνε λίγες μέρες, που η έκθεση ζωγραφικής μου στο κάστρο του Φραγκοκαστελλου τελείωσε! Όπως τότε, έτσι και τώρα που είμαι πια στο σπίτι μου, τα συναισθήματα που με κατακλύζουν, είναι αδύνατον να τα εκφράσω με λόγια! Θέλω ν’ αρχίσω με πολλά ευχαριστώ στο Δήμο μου, το Δήμο Σφακίων, που για δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι, μου έκανε την τιμή, να με φιλοξενήσει σε χώρους δικούς του! Την πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο, στο Πνευματικό του κέντρο και τώρα στο πανέμορφο κάστρο του Φραγκοκαστελλου! 

Ευχαριστώ, τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Ζερβό, τους Αντιδημαρχους κ. Πέτρο Σοφούλη και κ. Γεώργιο Πρωτοπαπαδάκη, τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Ιωάννη Μπολιωτη, την κ.Έφη Λεδάκη, τα κορίτσια στο περίπτερο της εισόδου, Ειρήνη, Στάλω ,Κατερίνα, σας ευχαριστώ!

Η εμπειρία μου στο να εκθέσω σ’αυτον το μυστηριακό χώρο, ήταν μοναδική! Γνώρισα πολλούς όμορφους ανθρώπους, σ’αυτο το ταξίδι! Διάβασα στα μάτια τους, μαζί με την αγάπη τους για την τέχνη, την έκπληξη τους ,να δουν τα καράβια μου στις πολεμίστρες του κάστρου! Άκουσα και μου έγραψαν όμορφα λόγια! Αυτά τα παίρνω σαν προίκα φεύγοντας από το χώρο που ένοιωσα σπίτι μου, αυτή την αξέχαστη εβδομάδα που πέρασα εκεί!

Σαν καλλιτέχνης, ένοιωσα πληρότητα και συγκίνηση! Σαν Σφακιανή ,ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια! Φαντάστηκα τα βόλια να πέφτουν, το αίμα που χύθηκε, τους ήρωες που έχασαν τις ζωες τους! Σαν να’δα τους Δροσουλίτες να τρέχουν καβάλα στα άλογα τους, στην παραλία! Κι εγώ, πολλά χρόνια μετά, ταπεινή προσκυνητής , του τόπου και της ιστορίας του! Ανεπανάληπτη, μια φορά στη ζωή κάθε καλλιτέχνη εμπειρία, έτσι ένιωσα! 

Σας ευχαριστώ ,για την ευκαιρία που μου δώσατε!
Γεωργια Καντουνατακη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook