“Κρίμα γιατί τα Χανιά αξίζουν περισσότερα από όσα μπορείτε να προσφέρετε” – Τι είναι αυτό που οδήγησε Χανιώτη να απευθυνθεί με απογοήτευση προς την δημοτική αρχή

Με τη φράση “Κρίμα γιατί τα Χανιά αξίζουν περισσότερα από όσα μπορείτε να προσφέρετε”,”κλείνει” την οργισμένη του επιστολή προς την δημοτική αρχή, πολίτης των Χανίων ο οποίος διαμαρτύρεται, για την άναρχη “εξάπλωση” όπως σημειώνει, των ομπρελοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους και παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή είχε προκαλέσει σχεδόν εμφυλιοπολεμικό κλίμα μέσα στην τουριστική περίοδο, υποσχόμενη ότι θα μπει μια τάξη στην πόλη.

“Μετά από την “οριοθέτηση”, τις δηλώσεις στα κανάλια και στον τύπο μαζί με τις φωτογραφίες των νόμιμων κατά των παράνομων, έχετε κάνει καμιά βόλτα να δείτε τι συμβαίνει στα οριοθετημένα σημεία; Υπάρχει κανένας έλεγχος ή ότι κάνετε το κάνετε μόνο για να θυμίζετε ότι υπάρχετε σαν δημοτική αρχή και ότι επιβάλετε τον νόμο; σημειώνει ο πολίτης στην επιστολή του, την οποία συνοδεύει με φωτογραφίες από τα οριοθετημένα σημεία, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι ο νόμος τελικά και πάλι δεν εφαρμόζετε.

Όπως προσθέτει ο αναγνώστης του Flashnews.gr, για να πετύχει οποιοδήποτε εγχείρημα για την “αποκατάσταση” των κοινόχρηστων χώρων, θα πρέπει να δημιουργηθούν πεζοδρόμια, να προϋπάρξει καθαρισμός σε όλα τα επίπεδα, να καθοριστεί τι θα ισχύσει για το λιμάνι και τις τέντες-ομπρέλες κτλ.

“Ξεκινήστε με τη δημιουργία πεζοδρομίων, τη συντήρηση των υπαρχόντων κοινόχρηστων χώρων, την καθαριότητα σε ΟΛΑ τα επίπεδα, με τη σωστή και ορθή κατανομή των χώρων που μπορούν να ονομασθούν εκμεταλεύσιμοι από επιχειρηματίες, ορίστε επιτέλους τι θα ισχύσει για το λιμάνι και τις τέντες-ομπρέλες και μετά ζωγραφίζετε τους δρόμους. Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει να λυθούν μέσα στον χειμώνα ώστε τον Απρίλιο να είναι έτοιμη η πόλη για τους επισκέπτες αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους οι οποίοι ουσιαστικά βιώνουμε όλο αυτό το ζήτημα στο πετσί μας”, τονίζει και καταλήγει στην επιστολή του

“Απλά κάνατε μια τρύπα στο νερό (για ακόμα μια φορά), κινητοποιήσατε τη μισή πόλη εναντίον σας μεσούσης της τουριστικής περιόδου και δημιουργήσατε μια αντιπαλότητα χωρίς ουσιαστικό λόγο στην τελική αφού ο καθένας κάνει αυτό που έκανε και πριν. Όταν αποφασίσετε να ακούσετε, να συζητήσετε σε ρεαλιστική βάση, να αποφασίσετε και να εφαρμόσετε, τότε τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε χαρείτε την παραβατικότητα και την περιφρόνηση. Κρίμα γιατί τα Χανιά αξίζουν περισσότερα από όσα μπορείτε να προσφέρετε”

Δείτε τις φωτογραφίες και ολόκληρη την επιστολή:

 

Αξιότιμοι (;) κύριοι της δημοτικής αρχής,

Με πολλές φανφάρες, αναφορές, αντιδικίες, προβολές, συζητήσεις, αντεγκλήσεις, κάμερες, μικρόφωνα και βαρυσήμαντες δηλώσεις αποφασίσατε και “εφαρμόσατε” το “συμμάζεμα” της “άναρχης” εξάπλωσης τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών εμποδίων σε κοινόχρηστους χώρους, για τους οποίους μέχρι τώρα πληρωνόσασταν. Πήγατε λοιπόν και ξανα-βάψατε δρόμους, πεζόδρομους και πλακόστρωτα με καφέ αντί κίτρινο χρώμα για να οριοθετήσετε τα σύνορα καταστημάτων και κοινόχρηστου χώρου. Μέχρι εδώ ας πούμε καλά, γιατί ήταν κάτι που “έπρεπε” να γίνει. 

Μετά από την “οριοθέτηση”, τις δηλώσεις στα κανάλια και στον τύπο μαζί με τις φωτογραφίες των νόμιμων κατά των παράνομων, έχετε κάνει καμιά βόλτα να δείτε τι συμβαίνει στα οριοθετημένα σημεία; Υπάρχει κανένας έλεγχος ή ότι κάνετε το κάνετε μόνο για να θυμίζετε ότι υπάρχετε σαν δημοτική αρχή και ότι επιβάλετε τον νόμο; Πάει κανείς αν οι “αντιστασιακοί” επιχειρηματίες τηρούν τον νόμο ή απλά βάψατε ότι βάψατε και όλα καλά; 

Για να μην περεξηγηθώ: συμφωνώ με το συμμάζεμα της πόλης όσο αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, αλλά όχι όπως πάτε να το “επιβάλετε”.

Ξεκινήστε με τη δημιουργία πεζοδρομίων, τη συντήρηση των υπαρχόντων κοινόχρηστων χώρων, την καθαριότητα σε ΟΛΑ τα επίπεδα, με τη σωστή και ορθή κατανομή των χώρων που μπορούν να ονομασθούν εκμεταλεύσιμοι από επιχειρηματίες, ορίστε επιτέλους τι θα ισχύσει για το λιμάνι και τις τέντες-ομπρέλες και μετά ζωγραφίζετε τους δρόμους. Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει να λυθούν μέσα στον χειμώνα ώστε τον Απρίλιο να είναι έτοιμη η πόλη για τους επισκέπτες αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους οι οποίοι ουσιαστικά βιώνουμε όλο αυτό το ζήτημα στο πετσί μας.

Η πόλη πρέπει να είναι όμορφη, καθαρή και τακτοποιημένη, πρώτα για τους κατοίκους της και σε συνέχεια για τους επισκέπτες. Όταν λοιπόν παίρνετε μια απόφαση, να είστε ικανοί να τη στηρίξετε και να αφήσετε τις φλυαρίες και τις αερολογίες στα κανάλια και στις ειδησιογραφικές σελίδες και εφημερίδες. 

Συμπέρασμα: απλά κάνατε μια τρύπα στο νερό (για ακόμα μια φορά), κινητοποιήσατε τη μισή πόλη εναντίον σας μεσούσης της τουριστικής περιόδου και δημιουργήσατε μια αντιπαλότητα χωρίς ουσιαστικό λόγο στην τελική αφού ο καθένας κάνει αυτό που έκανε και πριν. Όταν αποφασίσετε να ακούσετε, να συζητήσετε σε ρεαλιστική βάση, να αποφασίσετε και να εφαρμόσετε, τότε τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε χαρείτε την παραβατικότητα και την περιφρόνηση. Κρίμα γιατί τα Χανιά αξίζουν περισσότερα από όσα μπορείτε να προσφέρετε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook