Για πρώτη φορά, συμμετέχουν σκακιστές από 13 διαφορετικές χώρες: Αγγλία, Αρμενία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Λευκορωσία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία και Τουρκία!

Ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα στην Πλάκα το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Αποκόρωνα, με 113 συμμετοχές και με 10 σκακιστές να κατέχουν τον ανώτατο διεθνή τίτλο του γκρανμέτρ. Για πρώτη φορά, εξάλλου, συμμετέχουν σκακιστές από 13 διαφορετικές χώρες: Αγγλία, Αρμενία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Λευκορωσία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία και Τουρκία!

Στον 1ο γύρο δεν σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς όλα τα φαβορί των αγώνων κέρδισαν εύκολα και στην συνέχεια θα προκύψουν πολύ πιο ισοδύναμες αναμετρήσεις. Θα παιχτούν συνολικά 9 γύροι με ελβετικό σύστημα.

Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας. Στο διεθνές τουρνουά κορυφώνεται ο ετήσιος σχεδιασμός του σκακιστικού προγράμματος της περιοχής, στο οποίο συμμετέχουν πολλά παιδιά σε Βάμο, Βρύσες, Νιο Χωριό και Φρε.

Χρυσοί χορηγοί του τουρνουά είναι η ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. και η Κατασκευαστική Εταιρία ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ενώ υπάρχουν συνολικά χρηματικά έπαθλα 5.000 ευρώ και ειδικά έπαθλα για τις κατηγορίες νέων αγοριών και κοριτσιών κάτω των 18, 16, 14, 12, 10 και 8 ετών.

Επιπρόσθετα, συνεχίζεται η πολύτιμη χορηγία του πρακτορείου Status Tourism Agency εξασφαλίζοντας έτσι καθημερινά τη δωρεάν μεταφορά από τα Χανιά στην Πλάκα, όλων των σκακιστών από τα Χανιά που συμμετέχουν. Ενα λεωφορείο του πρακτορείου, κάθε μέρα, μια ώρα πριν την έναρξη του γύρου θα αναχωρεί από το Ρολόι (μπροστά από το εντευκτήριο του ΟΑΧ) για την Πλάκα και θα επιστρέφει στα Χανιά, αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, διευκολύνοντας έτσι γονείς και παιδιά, φίλους του πνευματικού αθλήματος, που δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία της συμμετοχής σε ένα σκακιστικό τουρνουά με μεγάλο ενδιαφέρον.

Μια ειδική προσφορά της διοργάνωσης, είναι η δωρεάν προπονητική υποστήριξη που θα παρέχει σε όλους τους αγωνιζόμενους ο Διεθνής Μαιτρ, προπονητής και συγγραφέας Ηλίας Κουρκουνάκης. Κάθε απόγευμα, 1 ώρα μετά την έναρξη του γύρου και για τις επόμενες 3 ώρες, θα είναι διαθέσιμος για ανάλυση των παρτίδων και γενικότερη προπονητική υποστήριξη.

Επίσης, μέσα στα πλαίσια του τουρνουά θα διεξαχθεί συζήτηση με εισηγητή πάλι τον διεθνή μαιτρ Ηλία Κουρκουνάκη (έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο) με θέμα “Σκάκι και Ανάπτυξη του Χαρακτήρα”.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook