Aνακοίνωση για τα νέα στοιχεία για τις παραβάσεις του ΚΟΚ στην Κρήτη, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, εξεδωσε ο Forum “Οδηγούμε με Ασφάλεια”.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

 «Ο φόρος αίματος στην άσφαλτο βαρύς, ο πόνος ανείπωτος, οι αδικοχαμένες ζωές -ιδίως νέων ανθρώπων- αυξάνονται δραματικά και η λίστα με τους βαριά τραυματίες μακραίνει ανησυχητικά. Όμως, οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο!

Τα πρόσφατα στοιχεία των παραβάσεων του ΚΟΚ στην Κρήτη είναι ενδεικτικά της παραβατικής οδικής συμπεριφοράς που, σε συνδυασμό με το κακό οδικό δίκτυο, μας δίνουν μια δυσάρεστη και ανεπιθύμητη πρωτιά στα τροχαία.   

Έτσι, μόλις το περασμένο τριήμερο 25-28 Αυγούστου βεβαιώθηκαν 2.246 παραβάσεις του ΚΟΚ στην Κρήτη με τις πιο σημαντικές από αυτές να αφορούν υπερβολική ταχύτητα, τη μη χρήση προστατευτικού κράνους, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, τη χρήση κινητού τηλεφώνου, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το αντικανονικό προσπέρασμα και αντικανονικούς ελιγμούς και την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.

Αυτή η πραγματική ανησυχητική εικόνα πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει όλους! Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας! Η σωστή οδική συμπεριφορά και η τήρηση του ΚΟΚ αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή μας μετακίνηση και την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. 

Ας βάλουμε τέλος σ’ αυτή τη δυσάρεστη πρωτιά! Ας βάλουμε τέλος στο φόρο αίματος της ασφάλτου! Ας αρχίσουμε όλοι να «οδηγούμε με ασφάλεια»!».

Η συμμετοχή όλων στην προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι αναγκαία.

 

Facebook: facebook.com/DriveSafelyCrete

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook