Με τη συμμετοχή στα 200μ. ύπτιο, όπου κατέλαβε την 21η θέση, ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξήχθη στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ ο Απόστολος Παπαστάμος.

Ο νεαρός αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων σημείωσε επίδοση 2:06.44 στο τελευταίο αγώνισμα στο οποίο συμμετείχε στη σπουδαία αυτή διοργάνωση, από την οποία απεκόμισε πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ αναφέρει τα εξής:

Με τη συμμετοχή του στο αγώνισμα των 200μ. ύπτιο ολοκληρώθηκε για τον Απόστολο Παπαστάμο η παρουσία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξήχθη στη Ιντιανάπολη των ΗΠΑ. Ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων αναδείχτηκε στην 21η θέση, σημειώνοντας επίδοση 2:06.44.

Ο Παπαστάμος δεν κατάφερε να βρεθεί στον τελικό, μιας και η 8η θέση «κλείδωσε» από τον Ιρλανδό Κόνορ Φέργκιουσον με 2:01.56, τον, δε, καλύτερο χρόνο στα προκριματικά σημείωσε ο Αμερικανός Κάρσον Φόστερ με 1:59.44.

Ωστόσο, η παρουσία για τον Χανιώτη πρωταθλητή σε αυτήν την τεράστια διοργάνωση κρίνεται ως απόλυτα πετυχημένη. Σημειώνεται, εξάλλου ότι ειδικότερα στο «καλό» του αγώνισμα που είναι τα 400μ. μικτή ατομική, ο Παπαστάμος ήταν ο μικρότερος κολυμβητής που έλαβε μέρος, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει κολυμβητές από ένα έως δύο χρόνια μεγαλύτερούς του. Το σίγουρο είναι ότι ο Παπαστάμος είναι ο πιο γρήγορος στην ηλικία του (2001) με ό,τι αυτό συνεπάγεται εν όψει των μελλοντικών διοργανώσεων που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν στην καριέρα του.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο προπονητής που συνόδευσε την ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, Διονύσης Παπαδάκης, τονίζει τα εξής:

«Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με την παρουσία των παιδιών να κρίνεται εξαιρετική και να βάζω ένα θετικό πρόσημο. Είχαν μπροστά τους μια μεγάλη χρονιά και ήταν δύσκολο να βρεθούν κάθε φορά στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση και να φέρουν το σώμα τους σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού. Κατάφεραν να προκριθούν στους ημιτελικούς, όμως είχαμε τις ευκαιρίες μας για να πάμε και σε έναν τελικό, όπως με την Ελένη Κοντογεώργου, η οποία έχασε την πρόκριση για πολύ λίγο. Η Νικολέτα Παυλοπούλου ήρθε και μου είπε ότι ένιωθε καλά και πως ήθελε να αγωνιστεί. Αυτό φάνηκε από το πολύ μεγάλο ατομικό ρεκόρ που έκανε. Επιπλέον, τα αγόρια πραγματοποίησαν μία εκπληκτική σεζόν, η οποία ήταν μεγάλη σε διάρκεια με αρκετούς αγώνες, παρουσίασαν όμως μία εξαιρετική εικόνα. Ο Παναγιώτης Μπολάνος, κολύμπησε πολύ καλά, καταφέρνοντας να μπει σε ημιτελικούς και ο Απόστολος Παπαστάμος είχε μία καλή παρουσία, έχοντας μία πλούσια χρονιά. Το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης είναι εδώ και θα πρέπει να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή σε αυτά τα παιδιά και σε άλλα που ακολουθούν», είναι οι δηλώσεις από τον κ. Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook