Σε επιφυλακή οι αστυνομικοί για ενδεχόμενα χτυπήματα σε στόχους γερμανικών συμφερόντων

Σε εγρήγορση και επιφυλακή βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία για πιθανές επιθέσεις με ακτιβιστικές ή τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον γερμανικών στόχων στην Ελλάδα, με αφορμή το «λουκέτο» που έβαλε η γερμανική κυβέρνηση στην αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα Linksunten Indymedia και το de Indymedia.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», παρόμοια ανησυχία υπάρχει και για την επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του στην Αθήνα, και κυρίως για αυτή που θα πραγματοποιήσει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, που έχει δεχθεί στο πρόσφατο παρελθόν αρκετές επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται πως στις 25 Αυγούστου 2017 ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την απαγόρευση και το κλείσιμο του γερμανικού indymedia (linksunten.indymedia.org), επικαλούμενος παραβίαση του γερμανικού ποινικού κώδικα, με τους διαχειριστές του να θεωρούνται μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μερικά λεπτά αργότερα η ιστοσελίδα «κατέβηκε». Στην αντίστοιχη ελληνική ιστοσελίδα αναρτήθηκε κείμενο, στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Το γερμανικό κράτος όμως δεν θα μπορέσει να φιμώσει το κίνημα και θα αποτύχει και πάλι. Το κίνημα δεν μπορεί να σιγήσει. Δεν θα σας αφήσουμε να αποκλείσετε τις ιδέες μας».

Με αυτά τα δεδομένα, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζουν την ανησυχία τους για την εκδήλωση επιθέσεων σε γερμανικούς στόχους ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Γερμανούς αντιεξουσιαστές και διαχειριστές της ιστοσελίδας.

Τα μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘ

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘ, αυτά αναμένεται να είναι αντίστοιχα με τα περσινά, στα οποία θα πάρουν μέρος περίπου 4.500 αστυνομικοί, που θα διατεθούν από υπηρεσίες του νομού, ενώ θα υπάρξουν ενισχύσεις και από Αθήνα.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ, κοντά στο συνεδριακό κέντρο. Στελέχη ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν πως υπάρχουν πολλά «καλέσματα» συμμετοχής από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook