Η Ελλάδα είναι πιθανότερο να παραμείνει στην ευρωζώνη παρά να αποχωρήσει, εκτίμησε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξή του σε ουγγρική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, την οποία αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως είπε, η συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί έδειξε ότι οι μεγάλες χώρες «θέλουν να κάνουν τα πάντα» για να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη. «Ετσι», πρόσθεσε, «βλέπω μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει αυτό».

Αναφερόμενος στο θέμα των ευρωομολόγων, όπως δημοσιεύει η naftemporiki.gr, ο Σόρος είπε ότι η αποτυχία των χωρών της ευρωζώνης να προχωρήσουν την έκδοσή τους, θα οδηγήσει σε μείωση της αξιοπιστίας της, η οποία θα έχει «αδιανόητες» συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Από την πλευρά του ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν δήλωσε, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι η πιθανότητα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ  είναι πάνω από το 50%.

Για την Ιταλία, ο Κρούγκμαν προβλέπει πιθανότητα 10% να φύγει από το ευρώ, ενώ το Μάιο έβλεπε μόλις 1% πιθανότητα για το ενδεχόμενο αυτό.

Ο Κρούγκμαν εκτίμησε ακόμη ότι η μερική χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα είναι πιθανόν αρκετή για να λυθούν τα προβλήματα της Ευρωζώνης. Η Ιταλία και η Ισπανία, είπε, μπορεί να ξεπεράσουν τη δημοσιονομική κρίση, εφόσον δεν υπάρξει πανικός, ενώ για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία υποστήριξε ότι θα χρειασθεί μάλλον να γίνει μία διαγραφή του χρέους τους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook