Μια περίεργη σύμπτωση και τα σημερινά ευρήματα εντείνουν τις υποψίες – Τα ίχνη που καλλιεργούν τις υποψίες για εκ προθέσεως ενέργεια

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων ύστερα από πληροφορία για πυρκαγιά στο εκκλησάκι των Αγ. Αποστόλων.

Εσπευσμένα, δύο οχήματα της ΠΥ αναχώρησαν με προορισμό τους Αγίους Αποστόλους με την ανησυχία να αναβαθμίζεται ύστερα από διευκρίνιση ότι η φωτιά έχει ξεσπάσει εντός του ναού.

Οι ανησυχίες διαψεύστηκαν καθώς, η πυρκαγιά “πιάστηκε” εξ’αρχής και δεν επεκτάθηκε στο ναό ενώ τα πυροσβεστικά οχήματα δεν χρειάστηκε να συνδράμουν.

Υποψίες για εμπρησμό – Τα ίχνη που προκαλούν προβληματισμό 

Και ενώ το εκκλησάκι διεσώθη, οι υποψίες ότι κάποιοι ενδεχομένως ενήργησαν εκ προθέσεως θέλοντας να κάψουν το ναό, δημιουργούν έντονο προβληματισμό.

Ο ιερέας, ισχυρίζεται ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό και μάλιστα ο δράστης ή οι δράστες άφησαν πίσω τους τα ίχνη τους.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Flashnews.gr, κάποιος είχε τοποθετήσει μια στίβα κεριών κάτω από καρέκλες, χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος παρά μονάχα αν είχε σκοπό να προκαλέσει φωτιά.

 

Είχαν ξαναπροσπαθήσει να βάλουν φωτιά οι ίδιοι δράστες

Εν τω μεταξύ, την περασμένη Κυριακή, εκδηλώθηκε φωτιά στο λοφάκι, στον περιβάλλοντα χώρο του ναού, την οποία κατέσβησαν επισκέπτες.

Το περιστατικό δεν αξιολογήθηκε ως σημαντικό, όμως μετά και το σημερινό συμβάν, δημιουργούνται υποψίες για “κατά συρροή” προσπάθεια ορισμένων να προκαλέσουν φωτιά στην περιοχή.

Το λόγο από εδώ και πέρα θα έχουν οι αρχές που θα ερευνήσουν την υπόθεση.

 

Αξίζει να σημειωθεί οτι το συγκεκριμένο εκκλησάκι, είναι πολύ “δημοφιλές” για την τέλεση γάμων και βαπτίσεων, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook