Ξεκίνησε την Τετάρτη (30/8) στις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧ, το διεθνές συνέδριο που έχει ως κεντρικό θέμα την κλιματική αλλαγή και κατά πόσον επηρεάζει την αγροτική παραγωγή. Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης.

Κατά την πρώτη ημέρα του, ο Δήμος Κισσάμου εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Σταθάκη που κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι "πρέπει να προβλεφθούν τρόποι από τους επιστήμονες, ώστε η κλιματική αλλαγή να μην επηρεάσει την αγροτική παραγωγή και ευρύτερα την αγροτική οικονομία, διότι οι συνέπειες θα είναι τεράστιες. Φυσικά, και οι ίδιοι οι παραγωγοί θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση και προσοχή σε αυτές τις κλιματολογικές αλλαγές που δύνανται να επηρεάσουν τη σοδειά τους". 

Στο συνέδριο που ολοκληρώνεται το Σάββατο (2/9) συζητιούνται, ανάμεσα σε άλλα, οι τρόποι προστασίας της παραγωγής από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Οι ειδικοί τονίζουν μάλιστα, ότι οι καλλιέργειες δε μπορούν πλέον σχεδόν μόνες τους να αποδώσουν καρπό και θέλουν μεγαλύτερη φροντίδα από τους παραγωγούς.

Στο διεθνές συνέδριο συμμετέχουν επιστήμονες και ερευνητές από 28 χώρες.