Την εμπειρία του από την επίσκεψή του σε εξαγωγική μονάδα αγροτικών προϊόντων στη Σύλαμο περιγράφει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Το στοιχείο που έκανε εντύπωση στον αντιδήμαρχο είναι το ανθρώπινο δυναμικό, το πλούσιο φυτικό κεφάλαιο της περιοχής και η εξαιρετική οργάνωση των παραγωγών που έχουν επενδύσει με σοβαρότητα και όρεξη στο προϊόν τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πέτρου Ινιωτάκη:

“Θέρος , τρύγος , πόλεμος….
Σύλαμος 30 Αυγούστου 2017

“Με την πρόεδρο του Δ.Δ. Βασιλειών, κα Χρυσούλα Κωστάκη επισκεφτήκαμε παραγωγούς επιτραπέζιου σταφυλιού στη Σύλαμο για να συζητήσουμε αλλά και να δούμε την εξέλιξη του τρύγου που αν μη τι άλλο είναι στο φόρτε του!

Αυτό που αναδεικνύεται σε συνδυασμό με τα διαχρονικά προβλήματα των αγροτικών περιοχών (νερό, δρόμοι) είναι το εντυπωσιακό παραγωγικό, ανθρώπινο και φυτικό κεφάλαιο της περιοχής.

Ένας τόπος ιδιαίτερου κάλλους που παράγει ένα μοναδικό προϊόν (επιτραπέζιο σταφύλι), μια μικρομεσαία υπερσύγχρονη εξαγωγική μονάδα αγροτικών προϊόντων ( Minoan Fruits) και σπουδαίοι αγρότες που καλλιεργούν χρόνια τώρα και μεταφέρουν τη βαθιά γνώση απο γενιά σε γενιά, συνθέτουν μια ισχυρή παραγωγική βάση με σημαντικά εξαγωγικά αποτελέσματα. 

Διακόσιες νταλίκες γεμάτες τυποποιημένα (με τις πλέον εξελιγμένες συσκευασίες) σταφύλια θα διοχετευτούν στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης και θα επιστρέψει συνάλλαγμα για να δώσει εργασία σε δεκάδες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής. 

Το μικρό αυτό εξαγωγικό θαύμα στηρίζεται στην επιμονή, την αγάπη των παραγωγών στη γη και τα προϊόντα τους, τα οποία φρόντισαν να εξελίξουν και να πιστοποιήσουν με τα πλέον σύγχρονα συστήματά ποιότητας και ολοκληρωμένης γεωργίας.

Με βάση τις διεθνείς αυτές προδιαγραφές μπορούν να αντιμετωπίσουν όχι απλά επί ίσοις όροις τους ανταγωνιστές τους από άλλες χώρες αλλά και με αίσθημα υπεροχής που τους προσδίδει η μοναδική διατροφική και θρεπτική αξία των παραγόμενων προϊόντων εξαιτίας των μοναδικών εδαφολογικών και κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί μας!

Θέλω να ευχαριστήσω το Νίκο Γιαννιδάκη και το Γιώργο Βλαχάκη, τους δυο παραγωγούς που παρόλη την ένταση του τρύγου μας αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο για να μας δώσουν πληροφορίες για όλα τα ανοικτά θέματα που έχουν αυτοί και οι άλλοι συναδέλφοι τους αλλά και στο πρόσωπο αυτών των δυο παραγωγών όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους μέσα από τον καθημερινό μόχθο και καλλιεργητικό τους αγώνα κερδίζουν τη δύσκολη μάχη για τις εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων και μας δίνουν τόνο αισιοδοξίας για να συνεχίσουμε και όλοι μας τον προσωπικό και συλλογικό αγώνα που έχουμε αναλάβει!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook