Λοβέρδος: Έχετε αποδείξει ότι έχετε εύκαμπτη μέση – Είστε ένα πολιτικό μαλάκιο που περιφέρεται – Κατρούγκαλος: Αυτοπροσδιορίζεσαι! Εκφράζεις απόψεις του ακραίου κέντρου

Για άλλη μια φορά, η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής έγινε πεδίο ανταλλαγής βαρύτατων εκφράσεων, χαμηλότατου επιπέδου. «Πρωταγωνιστές» αυτή τη φορά ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών «πολιτικό μαλάκιο«, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να τον κατηγορεί για σύμπλευση με τα άκρα.

Όλα έγιναν το πρωί της Πέμπτης (31.08.2017) κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Την είχε καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος και αφορούσε στο αν το υπουργείο Εξωτερικών συμφωνεί με το περιεχόμενο της επιστολής του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στον Εσθονό ομόλογό με αφορμή το συνέδριο της εσθονικής προεδρίας της Ε.Ε. για την καταδίκη των κομμουνιστικών εγκλημάτων.

«Πολιτικό μαλάκιο»

Κατρούγκαλος σε Λοβέρδο: Μερικοί από εσάς προετοιμάζετε την μετάβαση σας στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Εκφράζεις απόψεις του ακραίου κέντρου που ταυτίζονται με αυτές της άκρας δεξιάς που έχουν μετακινηθεί στη ΝΔ

Λοβέρδος σε Κατρούγκαλο: Εσείς κύριε που έχετε υπάρξει υπάλληλος σε γραφεία υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Εσείς έχετε αποδείξει ότι έχετε εύκαμπτη μέση. Είστε ένα πολιτικό μαλάκιο που περιφέρεται. Εγώ έχω πει, ότι από τον πολιτικό μου χώρο θα απομακρυνθώ μόνο οριζοντίως γι’ αυτό να είστε πολύ προσεκτικός όταν αναφέρεστε σε εμένα.

Κατρούγκαλος σε Λοβέρδο: Με όσα λέτε για εύκαμπτες μέσες και πολιτικό μαλάκιο έχετε ήδη έχετε αυτοπροσδιοριστεί στα μάτια και στα αυτιά αυτών που μας ακούν. 

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Η μονομαχία με φόντο την εξωτερική πολιτική ξεκίνησε όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος απέδωσε τα όσα ανέφερε στην επιστολή του ο υπουργός Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια που στόχο έχει τα «ψηφαλάκια» και το εσωτερικό κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρώτησε εάν αυτές οι ενέργειες Κοντονή απηχούν τις θέσεις της κυβέρνησης και τη στρατηγική του υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι αυτές εκθέτουν την εξωτερική πολιτική της χώρας και είναι επικίνδυνες και ολισθηρές και οι οποίες θα διορθωθούν μετά τις εκλογές από την επόμενη κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σήκωσε τους τόνους μιλώντας για «ξεροκέφαλα γεγονότα» και σημείωσε ότι «η ιστορία δεν ξαναγράφεται». 

Επεσήμανε πως οι θέσεις Κοντονή απηχούν τις θέσεις της κυβέρνησης και ξιφούλκησε διαβάζοντας σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει το 2006 ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο Κώστας Λαλιώτης σχετικά με ανάλογες επιχειρήσεις εξίσωσης των ναζιστικών εγκλημάτων με αυτά του κομμουνισμού.

Μάλιστα, στην απάντησή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος, περιέπλεξε και τις πρόσφατες σχετικές αναφορές που έχει κάνει η ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύα Καϊλή σχετικά με τον «παππού» της και έκανε λόγο για «πτωματολογικά παραδείγματα που τα ακούγαμε το ’50».

Πρόσθεσε πως αυτές οι παραδοχές ότι δεν μπορεί να εξισώνονται τα εγκλήματα του ναζισμού με αυτά του κομμουνισμού «ήταν κοινός τόπος μέχρι να εμφανισθείτε ορισμένοι από εσάς από τους ακραίους χώρους του Κέντρου και της άκρας Δεξιάς που έχουν μεταφερθεί στη  ΝΔ» και πρόσθεσε «μερικοί από εσάς προετοιμάζεται την μετάβαση σας στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που έχει μεταλλαχθεί».

Αυτές οι κατηγορίες του αναπληρωτή υπουργού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που καταλόγισε «επιχειρήματα πολιτική αλητεία», «θολές απαντήσεις», παραχάραξη γεγονότων και δηλώσεων, ενώ η αντιδικία πέρασε και στις προσωπικές αναφορές.

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook