Στο έργο περιλαμβάνεται η επέκταση του ενεργού κυττάρου κατά 8 περίπου στρέμματα, η στεγανοποίησή του, η κατασκευή δικτύου συλλογής και μεταφοράς ομβρίων υδάτων, η κατασκευή νέας δεξαμενής συλλογής στραγγισμάτων, καθώς και διάφορα έργα περιβαλλοντικής βελτίωσης

Στην υπογραφή της σύμβασης επέκτασης του ενεργού κυττάρου του ΧΥΤΑ Αμαρίου, αρχικού προϋπολογισμού 1.600.000 € με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προχώρησε σήμερα ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

Στο έργο περιλαμβάνεται η επέκταση του ενεργού κυττάρου κατά 8 περίπου στρέμματα, η στεγανοποίησή του, η κατασκευή δικτύου συλλογής και μεταφοράς ομβρίων υδάτων, η κατασκευή νέας δεξαμενής συλλογής στραγγισμάτων, καθώς και διάφορα έργα περιβαλλοντικής βελτίωσης. Την σύμβαση με τον ανάδοχο υπέγραψε ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ και Δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός, παρουσία του Προέδρου του ΕΣΔΑΚ Χάρη Μαμουλάκη και στελεχών της υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ και Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένα πολύ σημαντικό έργο, με πολλά και πολύπλευρα οφέλη, ξεκινάει στον ΧΥΤΑ Αμαρίου. Ένα έργο που αναβαθμίζει αισθητά και βελτιώνει περιβαλλοντικά το ενεργό αυτό κύτταρο που καλύπτει το σύνολο του νομού Ρεθύμνης, απόλυτα ενταγμένο στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων του τόπου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την πολύτιμη βοήθειά του και σε αυτό το έργο, καθώς επίσης και τους συνεργάτες μου στον ΕΣΔΑΚ, όλα τα στελέχη του Συνδέσμου που κατάφεραν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ και Δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός, τόνισε: «Είχαμε ένα αίσιο τέλος στο σημαντικό αυτό έργο της επέκτασης του κυττάρου του ΧΥΤΑ Αμαρίου και αναμένουμε τώρα την εγκατάσταση του αναδόχου για να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του, καθώς και την δημοπράτηση του επόμενου μεγάλου έργου για τον τόπο μας, αυτό της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα εξυπηρετεί όλη την Π.Ε. Ρεθύμνου. Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική του συμβολή και βοήθεια και στα δυο αυτά μεγάλα έργα, όλο το στελεχιακό δυναμικό του ΕΣΔΑΚ αλλά και όλους όσοι συνέβαλλαν στο να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα».