Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Περιφερειάρχη

Σημαντικές παρεμβάσεις και τεχνικές εργασίες που αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα στον Δήμο Ιεράπετρας  τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη την Τετάρτη 30 Αυγούστου στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο. 

Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης ύψους 400 χιλιάδων ευρώ για την υλοποίηση παρεμβάσεων στην αγροτική οδοποιία, αλλά και χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση άλλων αναγκαίων παρεμβάσεων ήταν βασικά θέματα που συζητήθηκαν παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Μάνου Λουτσέτη, του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας δρ.Γιώργου Βαρδάκη και του Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Γιάννη Μανιαδάκη. 

Τσιμεντοστρώσεις στον ορεινό δίκτυο Ορεινό –Σταυροχώρι 
Η χρηματοδότηση με 250 χιλιάδες ευρώ για την τσιμεντόστρωση του δρόμου Ορεινό – Σταυροχώρι είναι ένα σημαντικό έργο, που όπως αναφέρθηκε, αναμένεται να προχωρήσει συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση ενός ορεινού οδικού δικτύου που συνδέει παραδοσιακούς οικισμούς και μεταξύ άλλων δέχεται μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών. 

Όπως αναφέρθηκε, με την εν λόγω παρέμβαση η οποία μετά τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας και τη σύνταξη μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας θα υλοποιηθεί με αυτεπιστασία από το  Δήμο Ιεράπετρας πρόκειται να ολοκληρωθεί η τσιμεντόστρωση του δρόμου σε όλο το μήκος του, βελτιώνοντας έτσι την υπάρχουσα κατάσταση σε  ένα κομμάτι του ορεινού επαρχιακού δικτύου αρκετά σημαντικό, ενώ στόχος, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, είναι η διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και για άλλα τμήματα του ορεινού δικτύου του Δήμου Ιεράπετρας.
 
Παρεμβάσεις και τσιμεντοστρώσεις στην αγροτική οδοποιία 
Οι τσιμεντοστρώσεις σε τμήματα της αγροτικής οδοποιίας  που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου Ιεράπετρας αποτελούν επίσης παρέμβαση στην οποία θα προχωρήσει ο Δήμος Ιεράπετρας μετά τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης με το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ. 

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης η προσπάθεια διεκδίκησης χρημάτων για την κάλυψη βασικών αναγκών του Δήμου Ιεράπετρας  συνεχίζεται, ώστε μέσα από τις προτεραιότητες που τίθενται και την καλή συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους προέδρους των Τ.Κ. να αντιμετωπιστούν τα οποία προβλήματα υπάρχουν στο αγροτικό δίκτυο ορεινών κυρίως περιοχών. 

Χρηματοδοτήσεις για παρεμβάσεις σε 1ο Γυμνάσιο & Μισεδάκειο 
Η αντικατάσταση των κουφωμάτων του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας συζητήθηκε επίσης κατά τη συνάντηση Περιφερειάρχη και Δημάρχου, θέμα για το οποίο, όπως αναφέρθηκε, θα διατεθούν 25 χιλιάδες ευρώ  για την αντικατάσταση των κουφωμάτων και την αντιμετώπιση των μέχρι σήμερα προβλημάτων. Παράλληλα σε διαδικασία χρηματοδότησης είναι και η αντικατάσταση του τάπητα στο Μισεδάκειο ύψους περίπου 160 χιλιάδων ευρώ βελτιώνοντας έτσι τις υποδομές του γηπέδου. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με αφορμή τη συνάντηση « Η καλή συνεργασία και η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης είναι σημαντικός μοχλός για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων σε μια εποχή που οι δήμοι αντιμετωπίζουν την έλλειψη πόρων από το κεντρικό κράτος, ακόμα και για τη συντήρηση των όποιων υποδομών.  Η προσπάθεια διεκδίκησης από μέρους μας συνεχίζεται, θέλοντας να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook