Αφαίρεσαν, χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές  συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 15.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν χθες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, δεκατρείς (13) υποθέσεις κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές των Δήμων Χερσονήσου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου,  πραγματοποίησαν έλεγχο σε δύο 21χρονους αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 1.375 ευρώ, προσωπικά έγγραφα άλλων προσώπων (ταυτότητες, κάρτες υγείας, κάρτες τραπέζης), κλειδί αυτοκίνητου ιδιοκτησίας 55χρονου αλλοδαπού υπηκόου Γερμανίας, μαχαίρι, μονοκυάλιο νυκτός καθώς  και μια φορητή συσκευή αποθήκευσης usb stick. 

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες των δύο αλλοδαπών και σε χώρο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταλλικό κυτίο ασφάλειας (safe box), το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, δύο φορητές ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), δύο κινητά τηλέφωνα, φορητός ασύρματος, φορητός Ηλεκτρονικός Υπολογιστής.

Από την αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί σε προγενέστερο χρόνο, αφαίρεσαν από δύο δωμάτια ξενοδοχείου σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, το εν λόγω μεταλλικό κυτίο το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, ενώ αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν ακόμα ένα μεταλλικό κυτίο.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, την ανάλυση του τρόπου δράσης και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά τα το χρονικό διάστημα από τις αρχές της θερινής περιόδου, μήνας Μάιος 2017 έως και την 29.08.2017 οι δύο αλλοδαποί διέπραξαν επιπλέον έντεκα κλοπές, σε δωμάτια ξενοδοχείων και σε χώρο εργασίας, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Χερσονήσου, Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν συνολικά τα χρηματικά ποσά των 6.100 ευρώ, των 1.100  δολαρίων, των 390 ελβετικών φράγκων, 22.000  δηναρίων Σερβίας και των 180 λιρών Αγγλίας. Επιπλέον αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ, gps, φωτογραφικές μηχανές, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, κινητά τηλέφωνα), κοσμήματα και αντικείμενα συνολικής αξίας σχεδόν 9.000 ευρώ.     

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook