Επαφές με φορείς της Κρήτης είχε σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναδάκης ο οποίος βρίσκεται στο νησί ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο νησί.

Ο ΒΟΑΚ από την Κίσαμο μέχρι την Σητεία που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης  και η προώθηση όλων των μεγάλων  έργων  τα οποία θα δώσουν ανάπτυξη και θα αναβαθμίσουν την ζωή των πολιτών του νησιού, τέθηκαν από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη στον Υπουργό Επικράτειας Χριστόφορο Βερναρδάκη στην συνάντηση τους σήμερα στην Περιφέρεια παρουσία των Βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη , Νίκου Ηγουμενίδη, Μανόλη Θραψανιώτη και του Δ/ντη του γραφείου του Υπουργού Ηλία Γιωργαντά. Στην συνάντηση παράλληλα έγινε ενημέρωση σε θεσμικά και άλλα ζητήματα  ενώ έγινε συζήτηση για τα διαδικαστικά της προετοιμασίας της θεματολογίας του Αναπτυξιακού Περιφερειακού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Πρωθυπουργού στις 20 και21 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο.

Ο κ. Βερναρδάκης στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα του ΒΟΑΚ που όπως είπε πρέπει να φτάσει μέχρι την Σητεία. Επίσης αναφέρθηκε  στην προώθηση των άλλων μεγάλων έργων τονίζοντας, ότι, η Κυβέρνηση δεν στοχεύει σε εξαγγελίες αλλά η προώθηση των θεμάτων μέσα από ένα ενιαίο σχέδιο Ανάπτυξης έχοντας την συνεργασία της Περιφέρειας και των φορέων. Ο κ Βερναρδάκης παράλληλα επισήμανε, ότι, η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στα αναπτυξιακά -Περιφερειακά Συνέδρια και στο συνέδριο στην Κρήτη, ευχαριστώντας τον κ. Αρναουτάκη για την συνεργασία. Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η συνάντηση γίνεται σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης του με τον Υπουργό στο Μαξίμου για την προετοιμασία του συνεδρίου και την προώθηση των μεγάλων έργων της Κρήτης. Συζητήσαμε, είπε, ο κ Αρναουτάκης σήμερα με τον Υπουργό και τους Βουλευτές όλα τα μεγάλα έργα με έμφαση τον ΒΟΑΚ που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Περιφέρειας, ενώ ήδη για το συνέδριο η Περιφέρεια οργανώνει συναντήσεις φορέων ανά Περιφερειακή ενότητα .Ο Περιφερειάρχης ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ ανέφερε ότι το έργο για την Περιφέρεια ξεκινά από την Κίσαμο μέχρι την Σητεία, με ρήτρα διαθεσιμότητας χωρίς διόδια, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων. Το έργο πρόσθεσε έχει περάσει από την διυπουργική και περιμένουμε τον Πρωθυπουργό για τις τελικές ανακοινώσεις.

Στην χρησιμότητα της συνάντησης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης ο οποίο ανέφερε ότι διαχρονικά ο Νομός Λασιθίου υστερεί σε έργα, θέμα που τέθηκε στην συνάντηση ώστε να υπάρχει ο αναγκαίος προγραμματισμός από την Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook