Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον Α΄ Κύκλο Μαθημάτων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου τμήμα Ρεθύμνου της διδακτικής περιόδου 2017-18 με θέμα: «Φιλοσοφία στην πράξη. Αρχές και πρακτικές για καλύτερη ζωή».

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθούν σε 10 εβδομαδιαίες διαλέξεις, κάθε Δευτέρα, ώρες 17:30 έως 20:00, στο «Σπίτι του Πολιτισμού», Πλατεία Μικρασιατών.

Σκοπός του παραπάνω κύκλου μαθημάτων είναι οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν πως η εφαρμογή της φιλοσοφίας στην καθημερινότητα τους, θα τους βοηθήσει να ζήσουν μια καλύτερη κι ευτυχέστερη ζωή.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία τίθενται από την εποχή του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, του Καντ και του Φρόιντ έως και σήμερα, όπως είναι: το νόημα της ζωής, η σημασία της ηθικής, η αξία της ελευθερίας, η ψυχολογική και κοινωνική απομόνωση, η προσωπική και κοινωνική ανασφάλεια, κ.α. 

Κατά την διάρκεια αλλά και μετά την λήξη των μαθημάτων οι σπουδαστές θα έχουν πρόσβαση σε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Δικαίωμα εγγραφής έχει οποιοσδήποτε χωρίς κανένα ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, απλά και μόνο καταβάλλοντας την σχετική και εφάπαξ συνδρομή εγγραφής. Ειδική έκπτωση συνδρομής για Ομάδες 5 ατόμων και άνω, Ανέργους, Πολύτεκνους/Τρίτεκνους/Μονογονεϊκές οικογένειες, Φοιτητές, ΑμΕΑ, Άτομα άνω των 65 ετών. 

Οι εγγραφές γίνονται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας και πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.alp.gr Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι συμμετέχοντες και έχοντες τηρήσει τον ειδικό κανονισμό παρακολούθησης, λαμβάνουν σχετική βεβαίωση.

Περισσότερες πληροφορίες: www.alp.gr τηλ: 2821501060-6932447016 (Καθημερινά 10:00-15:00) email: info@alp.gr. 

To Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook