Την προηγούμενη εβδομάδα  πραγματοποιήθηκαν σε κτηνιατρείο της πόλης μας  ξανά στειρώσεις αδέσποτων ζώων των περιοχών Χανίων, Αποκόρωνα  και  Πλατανιά.

Οι στειρώσεις έγιναν και πάλι απο εθελοντές Γερμανούς κτηνιάτρους χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση για τους Δήμους .
Στειρώθηκαν σε διάρκεια 5 ημερών συνολικά πάνω απο 130 αδέσποτα σκυλιά και γάτες .

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη:

Οι στειρώσεις γίνονται σχεδόν κάθε μήνα ενώ μέχρι τώρα στους 3 αυτούς δήμους απο το 2016 και μετά έχουν στειρωθεί δωρεάν περίπου 2000 αδέσποτα ζώα με κόστος περίπου 160.000 ευρώ που δεν επιβάρυναν καθόλου τους Δήμους αλλά τους ξένους εθελοντές .

Δυστυχώς όμως ο αριθμός των αδέσποτων αστείρωτων ζώων παραμένει εξαιρετικά υψηλός λόγω της συνεχούς εγκατάλειψης ενήλικων και κουταβιών ή γατιών.

Γι αυτό και θα τονίσουμε για πολλοστή φορά , ότι όσο οι δράσεις  της Πολιτείας πρωτίστως , των Δήμων και της Αστυνομίας δεν αγγίζουν τη ρίζα του προβλήματος δηλαδή την εγκληματική συμπεριφορά των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ .

Ήδη πολλοί Δήμοι  στη χώρα μας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και τα φιλοζωικά της σωματεία  προχωρούν συντονισμένα με την Αστυνομία σε ελέγχους των ιδιοκτητών και στην βεβαίωση των διοικητικών προστίμων για μη σήμανση και καταχώρηση του τσιπ  σε όλα τα ιδιόκτητα ζώα συντροφιάς άνω των δύο ή τριών  μηνών , όπως προβλέπει η νομοθεσία .

Οι Δήμοι και η Αστυνομία στο νομό Χανίων αρκούνται στις τεράστιες; προσπάθειες των εθελοντών των φιλοζωικών συλλόγων  παρά τις συνεχείς πιέσεις  τους να δράσουν ουσιαστικά  ενω κάποιοι απο αυτούς ασχολούνται εμμονικά με καταγγελίες πολιτών για ” επιθετικά” ζώα 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook