Αποχώρησε ο Τάσος Βάμβουκας - Νέος Πρόεδρος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος 

Την αποχώρηση του ανακοίνωσε σήμερα από τη θέση του Προέδρου της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, έπειτα από δυο χρόνια σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, ορίζοντας στη  θέση του τον Δημοτικό Σύμβουλο Χανίων, Νίκο Παινεσάκη (αριστερά από τον κ.Βάμβουκα).

Στη θέση του Αντιπροέδρου ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ανδρεάδης (τέρμα αριστερά) ενώ ο Γιάννης Κουτράκης  (δεξιά από τον κ.Βάμβουκα) τοποθετήθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με βασική αρμοδιότητα τη διοίκηση της ΔΕΔΙΣΑ σε συνεργασία πάντα με τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και όλα τα μέλη του ΔΣ.

Ο κ.Βάμβουκας γνωστοποίησε ότι θα παραμείνει για όσο χρονικό διάστημα κρίνει απαραίτητο στο Δ.Σ της επιχειρήσεις ώστε να συνδράμει στο έργο της ΔΕΔΙΣΑ, με βασικό γνώμονα "την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο νομό Χανίων με όρους αειφόρας και σεβασμούς προς το περιβάλλον".

Ο κ.Βάμβουκας τόνισε ότι κατά το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίστηκαν σημαντικές παθογένειες του παρελθόντος σε μια εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων του Δήμου. Τα ζητήματα μεταξύ άλλων αφορούσαν μεταξύ άλλων στην πλήρη αποκατάσταση των σχέσων καλής συνεργασίας με τον Δήμο και τις Δημοτικές Υπηρεσίες και επιχειρήσεις στο πρωτόγνωρο νοικοκύρεμα στα οικονομικά και στην τακτοποίηση των εκκρεμών οικονομικών θεμάτων, που ταλάνιζαν την επιχείρηση, στους πλεονασματικούς ισολογισμούς.  

“Χειριζόμαστε με επιτυχία το θέμα της παραμονής της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ως ανεξάρτητου ΦΟ.Δ.Σ.Α., ολοκληρώσαμε τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση, ενώ έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης το μεγάλο έργο της δημιουργίας νέου Χ.Υ.Τ.Α.. Καταφέραμε να προχωρήσουμε τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα 417.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος Πρόεδρος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης η δημιουργία του Χ.Υ.Τ.Α. με την κατάθεση πλήρους φακέλου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ ήδη υπάρχει και η διαβεβαίωση από πλευράς του αρμόδιου Υπουργού, κ. Σταθάκη, ότι το έργο ύψους 14 εκατ. ευρώ θα ενταχθεί αρχές φθινοπώρου. 

“Έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία μεταφοράς των Υπηρεσιών της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. από τα ενοικιαζόμενα γραφεία της οδού Γρηγορίου Ε΄ στο δημοτικό κτίριο του Βαμβακοπούλου, το οποίο επί των ημερών μας αποπερατώθηκε και θα λειτουργεί μαζί με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, με στόχο τόσο την εξοικονόμηση πόρων όσο και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό δύο Υπηρεσιών με συναφές  αντικείμενο”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και τα “πράσινα σημεία”.  

Ο κ. Βάμβουκας ολοκληρώνοντας μίλησε με θετικά λόγια για τον Γιάννη Κουτράκη και την πολύτιμη βοήθεια, που του προσέφερε κατά το προηγούμενο διάστημα για την επίτευξη των στόχων, που είχαν τεθεί, καθώς επίσης και για τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζομένους για την καλή συνεργασία, που είχαν, ευχόμενος στα νέα μέλη κάθε επιτυχία

Ο νέος πρόεδρος κ.Παινεσάκης, ευχαρίστησε τον κ.Βάμβουκα και "είμαι σίγουρός ότι θα έχω μια καλή συνεργασία με τον κ.Κουτράκη και με τον κ.Ανδρεάδη."