Τέσερις έγκυες γυναίκες και 21 παιδιά ανάμεσα στους μετανάστες  – Επί ποδός λιμενικό , ΕΚΑΒ, δήμος και ΟΛΗ

Τελευταία ενημέρωση: 15:25

Στο Ηράκλειο έφτασε λίγο μετά τις 13:30 το δεξαμενόπλοιο που μετέφερε τους μεταναστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Κρήτης. 21 παιδιά εκ των οποίων και πολλά βρέφη βρίσκονται ανάμεσα στους 103 μετανάστες που αποβιβάστηκαν.

Η κατάσταση της υγείας των περισσότερων μεταναστών είναι καλή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Τέσσερις έγκυες γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις και παρακολούθηση. Μάλιστα μαζί με δύο εξ αυτων μεταφέρθηκαν και τα 2 παιδιά τους τα οποία δεν παρουσιάζουν προβλήματα υγείας.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ένας άνδρας με θλαστικό τραύμα στον αγκώνα.

Οι υπόλοιποι μετανάστες θα μεταφερθούν αρχικά στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού, εκεί όπου θα γίνει η αρχική καταμέτρηση και όπου βρίσκονται ήδη 2 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με 2 γιατρούς, αλλά και ασθενοφόρο του Χαμόγελου του Παιδιού καθως υπάρχουν μωρά ανάμεσά τους. 

Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην αίθουσα του συλλόγου λιμενεργατών, δίπλα στο κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Ο δήμος Ηρακλείου, το Λιμενικό Σώμα, και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου συνεργάζονται για την ομαλή φιλοξενία των μεταναστών.

Υπενθυμίζεται πως το σκάφος με 103 μετανάστες που εξέπεμψε sos εντοπίστηκε νωρίς το πρωί στα ανατολικά της Κρήτης.

Το ξύλινο σκάφος 25 μέτρων που μετέφερε 103 μετανάστες οι οποίοι νωρίτερα είχαν ζητήσει βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112. 

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό με αεροσκάφος της Frontex και 5 παραπλέοντα πλοία.

Το σκάφος εντοπίστηκε και από αυτό περισυνελέγησαν και επιβιβάστηκαν σε δεξαμενόπλοιο σημαίας Σιγκαπούρης, οι 103 επιβαίνοντες μετανάστες οι οποίοι μεταφέρονται στο Ηράκλειο.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook