Αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σήμερα, στις εργασίες, που εκτελούνται από τον Δήμο στο 9ο Νηπιαγωγείο Χανίων καθώς και στο σχολικό συγκρότημα (6ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο) της Αμπεριάς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργο Ξανθουδάκη, τους Προέδρους Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Νίκο Βλαζάκη και Αντώνη Βαρδάκη αντίστοιχα, και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. 

Στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων αναφέρονται και τα εξής:
  
“Ως δημοτική αρχή δίνουμε προτεραιότητα στα ζητήματα, που αφορούν την ασφαλή απασχόληση των παιδιών μας, με έμφαση στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, παρά τους πενιχρούς μας πόρους και τις περικοπές, που έχουν γίνει από το κεντρικό κράτος. Εργαστήκαμε αρχικά στα Νηπιαγωγεία σε διάφορες Ενότητες του Δήμου μας, με εξωτερικούς χώρους παιχνιδιού, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους παρέμεναν ασφαλτοστρωμένοι, εγκαθιστώντας βασικές υποδομές, ώστε οι χώροι αυτοί να γίνουν ασφαλείς και λειτουργικοί.

Παράλληλα, μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εργασίες συντηρήσεων και επισκευών των σχολικών μονάδων, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Στο μεταξύ, η προσπάθειάς μας για την οριστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων σχολικής στέγης του Δήμου μας, με την πρόταση μας για ένταξη και κατασκευή οκτώ σχολικών μονάδων, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής από τους αρμόδιους Υπουργούς. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές του Δήμου μας και εργαζόμαστε μεθοδικά και στοχευμένα για την επίλυσή τους”. 

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη του 9ου Νηπιαγωγείου Χανίων, Μαρία Μπλαζάκη, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τη δημοτική αρχή των Χανίων για τις εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του Νηπιαγωγείου, ένα αίτημα, που είχε διατυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια, η υλοποίηση του οποίου όμως ήταν απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σχολείο έως την έναρξη της σχολικής  χρονιάς θα έχει τοποθετηθεί ο τάπητας ασφαλείας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook