Η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών (ΚΚΑΠΠ) διοργανώνει εκδήλωση – διαμαρτυρία τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 12.00 – 12.20μ.μ. στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος στις 17 Αυγούστου έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

”20 λεπτά -όσα και τα χρόνια τους- για τη Στέλλα και το Γιάννη”.

Όπως αναφέρει η Κίνηση “Θα αποκλείσουμε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας (ποιο από τα δύο θα μας υποδείξει η Τροχαία) για 20 λεπτά και ζητώντας από τους οδηγούς να πηγαίνουν με 20χλμ. καθώς περνούν από εκεί….Ζητάμε σύγχρονα πεζοδρόμια, διαγραμμίσεις, σήμανση, φωτισμό, κυκλικό κόμβο σύνδεσης του κεντρικού δρόμου των Κουνουπιδιανών με την Πολυτεχνειούπολη. Καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής και όχι μόνο, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, να δώσουν το παρόν ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ και ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΜΕ. 

Η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών (ΚΚΑΠΠ) είναι μια πρωτοβουλία κατοίκων του Ακρωτηρίου, που συστήθηκε με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με θύματα τους δύο πεζούς φοιτητές στο δρόμο καρμανιόλα έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στις 17 Αυγούστου 2017.

Η Κίνηση αυτή σκοπό έχει να ενεργοποιήσει κάθε εμπλεκόμενο αρμόδιο φορέα στο τεράστιο ζήτημα της ανύπαρκτης οδικής ασφάλειας και ασφάλειας των πεζών στην περιοχή, ώστε να δοθεί μια οριστική λύση. Η Κίνηση μετά από ανοιχτή πρόσκληση στους κατοίκους του Ακρωτηρίου σε συνάντηση στις 21 Αυγούστου στα Κουνουπιδιανά έλαβε αποφάσεις και όρισε συντονιστική επιτροπή.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν τότε καθώς και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί στην σελίδα της Κίνησης στα social media, η οποία έχει τον τίτλο «….για τη Στέλλα και το Γιάννη…»  και αριθμεί ήδη περί τα 1800 μέλη.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook