Η ζαμπονοτυρόπιτα αυτή συνδυάζει την τυρόπιτα με το ζαμπόν ή την γαλοπούλα (γιατί όχι και το μπέικον), σε μια πολύ εύκολη εκτέλεση που παραπέμπει σε σουφλέ καθώς το γάλα και τ’ αυγά δίνουν όγκο και την κάνουν αφράτη.

Υλικά

8 φύλλα (το πακέτο διαθέτει 11-12 φύλλα)
½ φλ. ελαιόλαδο
300 γρ. καπνιστό ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα, (κομμένο σε κύβους)
300 γρ. φέτα, τριμμένη
200 γρ. γλυκά τυριά (τύπου gouda, edam, emmental, mozzarella), τριμμένα
4 αυγά
500 ml γάλα, πλήρες
½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, την τριμμένη φέτα και τα υπόλοιπα γλυκά τυριά.

Κρατάω στην άκρη 2 από τα 8 φύλλα για την συνέχεια και σ’ ένα μετρίου μεγέθους pyrex στρώνω τα υπόλοιπα 6 ζαρώνοντας τα με το χέρι και λαδώνοντας τα ένα προς ένα.

Κόβω σε μικρά κομμάτια τα υπόλοιπα 2 φύλλα και τα ρίχνω στο μείγμα τυριών και ζαμπόν. Απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα λαδωμένα φύλλα.

Χτυπάω με την ράβδο χειρός ή τον αυγοδάρτη το γάλα και τ’ αυγά και προσθέτω το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνω το υγρό μείγμα πάνω από την ζαμπονοτυρόπιτα. Αφήνω την πίτα να τραβήξει για 1 ώρα προτού την ψήσω.

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C και ψήνω την ζαμπονοτυρόπιτα στην ίδια θερμοκρασία για 50’ μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει από πάνω. Τεμαχίζω σε κομμάτια και σερβίρω μόλις γίνει χλιαρή.

dailycious.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook