Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής των Χανίων η άμεση εκκίνηση του έργου ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς

Με τους μελετητές, κ. Θεοδωράκη και κ. Αραχωβίτη, που έχουν εκπονήσει τη μελέτη για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, συναντήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, Αλέκα Λακιωτάκη.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Βάμβουκα και αντικείμενό της  ήταν η αναζήτηση τρόπου σταδιακής ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς.

Σε δήλωσή του αναφορικά με το θέμα ο κ. Βάμβουκας επισημαίνει: 

“Το αποτέλεσμα της συνάντησης είναι ότι υπό προϋποθέσεις μπορούμε να προχωρήσουμε σε τμηματική ανακατασκευή της Δημοτικής μας Αγοράς. Ως δημοτική αρχή έχουμε επιτύχει τη χρηματοδότηση του έργου για την άρση επικινδυνότητας του μνημείου, με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, έπειτα από απόφαση του τότε αρμοδίου Υπουργού, Γιώργου Σταθάκη. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης προτεραιότητας για εμάς, που αποτελεί ταυτόχρονα αίτημα και επιθυμία όλων των Χανιωτών. 

Επί των ημερών της παρούσας δημοτικής αρχής επικαιροποιήθηκε από την Τεχνική μας Υπηρεσία η μελέτη και είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε, αρκεί να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται εντός της Δημοτικής Αγοράς. Σε αυτό το πλαίσιο ασχολούμαστε με το πώς θα ξεπεράσουμε το “αγκάθι” του μεγάλου χρονικού διαστήματος, που απαιτείται στην περίπτωση του ενιαίου τρόπου ανακατασκευής, ώστε να προχωρήσει άμεσα η συμφωνία. 

Η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Εκατόν τέσσερα χρόνια είναι πολλά από την ημέρα κατασκευής της, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις, με το μνημείο να παρουσιάζει σοβαρά στατικά προβλήματα, να υπάρχουν θέματα ασφαλείας, λειτουργίας και αισθητικής. Βούλησή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα τη διαδικασία”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook