Μετά απο πολλά χρόνια απο τότε που έγινε η σχετική μελέτη και αφού χάθηκαν οι ζωές δύο νέων ανθρώπων, ξεκίνησε απο τον δήμο Χανίων οι εργασίες για τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην οδό – καρμανιόλα προς τα Κουνουπιδιανά.

Τα φανάρια φαίνεται πως θα τοποθετηθούν στο ύψος της κεντρικής πύλης του Πολυτεχνείου Κρήτης προκειμένου οι φοιτητές ή οι πολίτες που πηγαίνουν εκεί για βόλτα και για άθληση, να μπορούν να διασχίζουν τον δρόμο με ασφάλεια.

Μόνο που οι φωτεινοί σηματοδότες δεν εξασφαλίζουν απαραίτητα πως κάποιοι ανεγκέφαλοι θα κόβουν ταχύτητα (μάλιστα ίσως να την αυξάνουν για να προλάβουν το “πράσινο”).

Μόνο που ο Γιάννης και η Στέλλα δεν “χάθηκαν” διασχίζοντας τον δρόμο – καρμανιόλα, αλλά περπατώντας αμέριμνοι στο σημείο στο οποίο ΔΕΝ υπάρχει πεζοδρόμιο.

Περιμένουμε λοιπόν απο την Περιφέρεια Κρήτης, που είναι και η αρμόδια για το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, άμεσα να κάνει το αυτονόητο για την ασφάλεια όλων.

Να προχωρήσει στην κατασκευή πεζοδρομίων – όπου δεν υπάρχουν – στον δρόμο που διασχίζει ολόκληρο τον οικισμό των Κουνουπιδιανών.

Διαφορετικά στο επόμενο δυστύχημα οι ευθύνες θα έχουν και ονοματεπώνυμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook