Συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου αναφορικά με το αίτημα ονοματοθεσίας οδού του Ηρακλείου σε οδό «Κωσταντίνου Μητσοτάκη»

Συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε απόψε, Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19:30 στα γραφεία της Οργάνωσης, παρουσία του Προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Καλλέργου Βουλγαράκη, του Αντιπροέδρου και Διευθυντή της Οργάνωσης κ. Βαγγέλη Καρκανάκη, του Υπεύθυνου Τύπου και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Ζερβού, των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ηρακλείου κυρίων Μαρίνου Παττακού, Μανόλη Χαιρέτη, Αντώνη Κουμπενάκη, Νεκτάριου Ανδρεαδάκη καθώς και στελεχών της Οργάνωσης.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν το ζήτημα ονοματοθεσίας οδού της πόλης του Ηρακλείου σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Στην εισήγησή του Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Καλλέργος Βουλγαράκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτό το θέμα δεν μπορεί να γίνεται βασικό θέμα διαφωνίας, ούτε με τη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις, ούτε με την κοινωνία του Ηρακλείου, ούτε φυσικά πεδίο άσκησης μικροπολιτικής και βέβαια δεν μπορεί να είναι και πρωτεύουσας σημασίας στην καθημερινή ατζέντα, όπως βλέπουμε να γίνεται συχνά στα ΜΜΕ του Νομού».

«Τα προβλήματα των πολιτών του Ηρακλείου είναι πολλά και εκεί πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας. Όλα αυτά η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, 1.5 χρόνο τώρα, έχει συστηματικά καυτηριάσει, αναδείξει, προτείνει λύσεις. Θέματα που απασχολούν την κοινωνία και έφθασαν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Θέματα κοινωνικά όπως αυτό των τροχαίων που υιοθετήθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Βουλγαράκης.

Σε ό,τι αφορά τη αντιμετώπιση του αιτήματος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για μετονομασία οδού σε «Κων/νου Μητσοτάκη» από την Δημοτική Αρχή Ηρακλείου ο Πρόεδρος της Οργάνωσης ανέφερε:

«Με ευαισθησία και ένδειξη σεβασμού προς τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υποβάλλαμε το αίτημα μας στις 14 Ιουνίου 2017 προς το Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να υπάρξει ονοματοθεσία μιας κεντρικής οδού του Δήμου Ηρακλείου σε οδό «Κων/νου Μητσοτάκη. Θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος λειτούργησε απολύτως θεσμικά και είχαμε μια συνεργασία σχετικά με το θέμα, αν και -ας μου επιτραπεί η έκφραση- με αργά πολιτικά αντανακλαστικά». 

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Οργάνωσης επανήλθε στην πρόταση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου δηλώνοντας εμφατικά ότι: «Σήμερα επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας και παρακαλώ να έχω τις απόψεις σας. Την πρόταση που εξαρχής καταθέσαμε και η οποία ασφαλώς δεν έχει καμία δεσμευτικότητα για το Δήμο: την ονοματοθεσία της λεγόμενης Δυτικής Περιμετρικής Λεωφόρου – του παραλιακού περιφερειακού δρόμου, που περνά μπροστά από το Παγκρήτιο στάδιο έως και το όριο του Δ. Μαλεβυζίου, στο ύψος του Κολυμβητηρίου».

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου σχετικά με νέα πρόταση του Δήμου για το τμήμα της οδού Λακωνίας, ο κ. Κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Ακόμη και εάν υποθέσουμε πως όλα αυτά είναι ακριβή, ξεκαθαρίζουμε πως δεν συμφωνούμε σε ένα μικρό τμήμα δρόμου το οποίο δε συμβολίζει απολύτως τίποτα για τους Ηρακλειώτες. Δεν αποτελεί τμήμα του αστικού ιστού της πόλης, παρά μόνο εάν αυτό το τμήμα συνδεθεί με τον παραλιακό δρόμο ή έστω με ένα τμήμα του, όπως άλλωστε είναι και η πρότασή μας. Παραμένουμε στη διάθεση της δημοτικής αρχής, και είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε τυχόν άλλη πρόταση, έχουν να καταθέσουν».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου δήλωσε: «Είναι επίσης βέβαιο και ασφαλώς αυτονόητο προς κάθε κατεύθυνση ότι η δημοτική αρχή έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Εμείς ως όργανο έχουμε το δικαίωμα της άσκησης κριτικής και σε αυτό το ρόλο θα περιοριστούμε καθαρά και έντιμα».

Όλα τα μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου που παραβρέθηκαν στην αποψινή συνεδρίαση συντάχθηκαν ομόφωνα με την εισήγηση του Προέδρου της Οργάνωσης και εξουσιοδότησαν τους κυρίους Καλλέργο Βουλγαράκη και Βαγγέλη Καρκανάκη να προχωρήσουν σε ενημέρωση προς τον Δήμαρχο της πόλης αναφορικά με τα όσα συμφωνήθηκαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook