Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ο έλεγχος στον ΧΑΔΑ του Δήμου Ιεράπετρας από εκπρόσωπο της διαχειριστικής αρχής του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μετά την έκθεση ελέγχου που είχε συνταχθεί από την ΕΔΕΛ του Υπουργείου Οικονομικών και μετά τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Ιεράπετρας για την αποκατάσταση του χώρου, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τον εκπρόσωπο της διαχειριστικής αρχής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κ. Στοϊλόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μάνου Λουτσέτη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, κ. Γιώργου Ασπραδάκη και της Δ/ντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας, κας. Φανής Γιαννάκη. 

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Μάνος Λουτσέτης «Ένα μεγάλο έργο ύψιστης μάλιστα περιβαλλοντικής σημασίας, ολοκληρώνεται με την οριστική παραλαβή του από τον Δήμο Ιεράπετρας τον Νοέμβριο. ο Δήμος Ιεράπετρας, μετά από τις απαραίτητες τροποποιήσεις που έγιναν στην μελέτη του έργου για την ολοκλήρωσή του και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που είχαν επισημανθεί  και πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στις φυτεύσεις του χώρου, είναι έτοιμος να προχωρήσει στην οριστική παραλαβή του έργου τον Νοέμβριο, ολοκληρώνοντας έτσι την αποκατάσταση ενός πολύ σημαντικού σημείου. Πρόκειται μάλιστα για ένα σημείο την αποκατάσταση του οποίου οφείλουμε να προστατεύσουμε, τόνισε ο κ. Λουτσέτης, δεδομένης της μεγάλης επιβάρυνσής του κατά  το παρελθόν».