Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 7/9 περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην υπηρεσία καθαριότητας του δ. Ηρακλείου, αποτελούμενο από το Μ. Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Κρήτης και το δημοτικό σύμβουλο Μ. Κασαπάκη. 

Οι εργαζόμενοι, αναφέρθηκαν στις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών, καθώς τόσο ο αριθμός των απορριμματοφόρων όσο και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για τη ζωή τους. Επιπλέον, στην αποκομιδή εργάζονται και γυναίκες με ότι αυτό σημαίνει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την εργασία τους αλλά και την επιβάρυνση της υγείας τους. Μάλιστα η περιοδεία πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν σύσκεψη για τα θέματα επικινδυνότητας των απορριμματοφόρων και τους κινδύνους θανατηφόρων ατυχημάτων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, υπέγραψε μνημόνια που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής περικόπτονται από τους δήμους κονδύλια ενώ προωθείται η ανταποδοτικότητα σε όλες τις υπηρεσίες. Έτσι οι δήμοι επιβαρύνουν τους δημότες με ανταποδοτικά τέλη για μισθούς των εργαζομένων, αγορά και συντήρηση των μηχανημάτων κ.ά., καθυστερούν π.χ ενώ έχουν αγοραστεί 8 νέα απορριμματοφόρα και θα έπρεπε να μπουν σε λειτουργία προκειμένου να αποσυρθούν τα παλιά για επισκευή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που έχει και την τελική έγκριση για την λειτουργίας τους το καθυστερεί ή περικόπτουν τις σχετικές δαπάνες κάτι που με βεβαιότητα οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Επιπλέον, ο Μ. Συντυχάκης επεσήμανε το πόσο ψεύτικος είναι ο ισχυρισμός που αναπαράγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «δίκαιης ανάπτυξης» τη στιγμή που σφαγιάζονται δικαιώματα και μισθοί, οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν και τα μέτρα προστασίας μειώνονται στο βωμό του κέρδους, με αποτέλεσμα τα εργατικά ατυχήματα, που και εδώ στο Ηράκλειο τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. 

Τέλος, το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα  να μην σκύψουν το κεφάλι, να αντισταθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές που ολοένα και τους επιφορτίζουν με καινούρια μνημόνια, νέα αντεργατικά μέτρα, φοροληστεία και νέα χαράτσια. Να σταματήσουν την αντεργατική επίθεση σε κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και κοινωνικό δικαίωμα που έχει απομείνει και γενικότερα σε κάθε πλευρά της ζωής τους.

Να διεκδικήσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα εκείνα που διασφαλίζουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής. Επίσης δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα σταθεί δίπλα στον αγώνα τους και θα αναδείξει τα προβλήματα τους μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook